Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social Sa Nostra
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

MARIA CAMPS, soprano; EULÀLIA SALBANYÀ, mezzosoprano; DAVID MOHEDANO, piano

Dilluns 28 de febrer de 2005 a les 20:45

Sala d'actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

EULÀLIA SALBANYÀ i BENET, mezzo-soprano

Inicià els seus estudis de cant sota el mestratge de Motserrat Pueyo i de música al Conservatori Superior de Barcelona. Amplià els seus estudis al Mozartheum de Slazburg, amb Rita Streich i a Baroque Musique de Bath amb Judit Nelson. Ha assistit a cursos especialitzats amb Miquel Zanetti, Manuel García Morante, Gino Becchi i H. Campogalianni.

Ha fet recitals arreu de l'estat espanyol i a França, Alemanya i Itàlia. Ha cantat sota la direcció de mestres com Edmon Colomer, Salvador Brotons, Salvador Mas, Joan Grimalt, Luis Remartínez, Lazlo Heltay… obres de J.S. Bach (Passió sg. St. Joan i sg. St.Mateu, Magníficat, Oratori de Nadal), Handel (El Messies, Te Deum), Mozart (Réquiem, Misa de la Coronació, etc.), Pergolesi (Stabat Mater), Beethoven (Missa Solennis, Missa en Sol M.), Honnegger (Le Roi David), Falla (El sombreo de tres picos)… Ha participat a nombroses produccions operístiques al Teatre Principal de Palma (Flauta Màgica, Mozart, Dido i Enees, Purcell, Barbieri dei Siviglia, Rossini, Campanello, Donizzetti, Orfeo i Euridice, Gluck, Falstaff, Verdi, Mdm. Butterfly, Puccini, Conte Ory, Rossini, Sonnambula, Bellini).

Amb el guitarrista Pere Fiol forma duet especialitzat en música del segle XX. Han estrenat i enregistrat obres de Roman Alís, Joan Serra, Joseph Baucells i Pere Pou, aquest últim sobre poemes de Florit Nin.

Compagina la tasca de cantant amb la de mestra de cant i organitza des de fa deu anys cursos a Mallorca i Menorca amb l'associació Cant i Expressió de les IIBB, de què forma part. Ha dirigit els seus alumnes en diferents produccions d'òpera de cambra (Finta semplice, Mozart, Matrimonio Segreto, Rossini, Ivrogne Corrige, Gluck, Don Giovanni, Gazzaniga, Livietta e Tracollo, Pergolesi, Falstaff, Salieri, L'arbore di Diana, Martí i Soler).

És professora d'Educació de la veu en l'especialitat de Pedagogia del Conservatori Superior de la Illes Balears i de Cant a l'Escola de Música de Calvià.


MARIA CAMPS, soprano

Inicia els estudis de cant a Barcelona amb Fernando Banyó i continua a Menorca amb Eulàlia Salbanyà. Ha rebut classes del professor Previn Moore. També és llicenciada en Filologia Hispànica.

Ha protagonitzat durant sis anys la sarsuela Foc i fum a Ciutadella de Menorca. També fa el rol protagonista de l'opereta Katiuska, de Sorozábal, i de La serva padrona, de Pergolesi, i intervé com a solista a les obres Marina, d'Arrieta, L'elisir d'amore, de Donizetti, i Carmina Burana de Karl Orff, al Teatre Principal de Maó. Sota la direcció de Salvador Brotons intervé com a solista a El cant del bosc, al Teatre Principal de Maó i l'Auditori d'Alcúdia.

Ha participat en nombrosos concerts arreu de l'illa durant els últims nou anys i ha ofert concerts en solitari amb els professors Marlén Coll i Tolo Mercadal, a Menorca i Mallorca; amb repertori de jazz, amb el pianista Suso González i Pere Arguimbau. Ha format part com a cantant de nombrosos muntatges poètics i teatrals com Recordant Rafael Alberti, per tota Menorca, Alcúdia i la Universidad Complutense de Madrid, o Neruda, a Menorca i la Universidad Complutense de Madrid. Ha cantat com a solista a l'obra El castell d'iràs i no tornaràs, de Mas Porcel, al Conservatori Superior de Balears, Palma de Mallorca. Darrerament ha participat als actes d'inauguració del curs del Conservatori Superior de Balears, a Eivissa i Formentera, oferint dos concerts sobre obres inèdites dels compositors pitiüsos Fermí Marí i J. Gamisans, i ha cantat La Gallia, de Gounod, amb la Capella Davídica de Ciutadella. El passat juliol va oferir aquest mateix concert en el cicle de concerts de Villa Jardín, a Sant Lluís.

Properament ha de protagonitzar La cantata del cafè, de J.S. Bach, al Teatre Principal de Maó i al Teatre des Born de Ciutadella.

Actualment combina la seva dedicació al cant amb la docència a l'ensenyament secundari.


DAVID MOHEDANO, piano

Comença els seus estudis de música als sis anys. Estudia amb els professors Magdalena Pujol, Maria Jesús Salvà, Roberto Bravo i Claude Desmeules, al Conservatori Professional de Música de les IIBB i al Conservatori del Liceu de Barcelona. L'any 1996 obté el títol superior en l'especialitat de Piano al Conservatori de València, amb les màximes qualificacions.

Ha assistit a nombrosos cursos d'interpretació amb prestigiosos pianistas com Ramon Coll, Ángeles Rentaría, Joseph Stompel, Ilse Graubin i Edith Fisher.

Ha combinat sempre la seva dedicació com a pianista amb la tasca docent. Ha treballat com a pianista acompanyant de la Coral Universitària de les IIBB, profesor de piano a l'Escola Mètode Ireneu Segarra i professor de Música al Col·legi Sagrat Cor de Palma. Actualment és professor al Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma.

Ha realitzat concerts com a solista, acompanyant de cant i cors en i formacions de cambra i orquestra a les IIBB, Barcelona, França i Alemanya. També intervé com a pianista en obres de teatre (París, 1997, adaptació teatral de l'Eneida de Virgili amb música de Michel Mussau) i acompanyant de dansa al Conservatori de Palma.

És membre de l'Associació Cant i Expressió de les IIBB amb la qual realitza una intensa activitat de pianista correpetidor als cursos de Mallorca i Menorca.


Introducció: EL DUET VOCAL

Cantar a duo és una de les maneres més antigues de fer música en família. Fou probablement a l'època victoriana que el duet vocal coneix la seva màxima esplendor, quan l'automòbil no havia estat encara inventat i es divertien sense sortir de casa.

Avui en dia és estrany sentir aquest repertori en concert i no pas a causa de la manca dels seus mèrits, sinó més aviat perquè els músics ens inclinem per un altre tipus d'obres.

Els quatre primers duets de Mendelssohn s'emmarquen clarament en aquest esperit familiar i en un estil purament romàntic.

Els autors francesos que conformen la resta del programa estan a cavall entre el romanticisme i l'impressionisme. Els duets varen ser escrits de manera fortuïta i responen a circumstàncies diverses de la vida dels seus autors. Des de Gounod, director del «Orpheon de la Ville de Paris», passant per Saint-Saëns que els escrigué per a les filles de Pauline Viardot, fins a Fauré que musicà el seu contemporani Verlaine.

En aquesta ocasió, i donada l'amistat que uneix els tres intèrprets d'aquest concert, el vessant "familiar" de la música escollida troba el seu idoni sentit de ser.

Programa

Ich wollt', meine Lieb' ergösse sich

(Voldria expressar el meu amor en una paraula)
Duet

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
Gruss

(Salutació)
Duet

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
Wasserfahrt

(Passeig en barca)
Duet

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
Herbstlied

(Cançó de tardor)
Duet

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
Pleure, pauvre Colette

Duet

Hector BERLIOZ
(1803-1869)
Le Trébuchet

Duet

Hector BERLIOZ
(1803-1869)
Fuyons, o ma compagne

Duet

Charles GOUNOD
(1818-1893)
L'arithmétique

Duet

Charles GOUNOD
(1818-1893)
D'un Coeur qui t'aime

Duet

Charles GOUNOD
(1818-1893)
Élègie

Maria Camps

Jules MASSENET
(1842-1912)
La nuit

Duet

Ernest CHAUSSON
(1855-1899)
Réveil

Duet

Ernest CHAUSSON
(1855-1899)
Notre amour

Maria Camps

Gabriel FAURÉ
(1845-1924)
Clair de lune

Eulàlia Salbanyà

Gabriel FAURÉ
(1845-1924)
Pleurs d'or

Duet

Gabriel FAURÉ
(1845-1924)
Aimos nous

Eulàlia Salbanyà

Camille SAINT-SAËNS
(1835-1921)
El desdichado

Duet

Camille SAINT-SAËNS
(1835-1921)
Duet de les flors de l'òpera Lakmé

Duet

Léo DELIBES
(1836-1891)
Sa núvia d'Algendar

Duet