Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

LAIA MASRAMON, piano

Dilluns 6 de juny de 2005 a les 20:45

Sala d’actes del Centre Social “Sa Nostra” (Camí de Maó, 9)

CONCERT PÚBLIC I GRATUÏT

Presentació

Laia Masramon

Laia Masramon (Barcelona, 1981), s'inicià en la música als 6 amb la seva àvia Montserrat Noguera. Als 19 anys obtingué el títol de Professor Superior de Piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Ha estudiat amb Carles Julià i Ramon Coll. Ocasionalment, ha rebut classes d'Alícia de Larrocha. Actualment, estudia amb Galina Eguiazarova a l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on també rep classes de música de cambra de Marta Gulyas, becada per «Juventudes Musicales de Madrid», «AIE, Sociedad de Artistas de España» i la «Fundación Isaac Albéniz».

Ha participat en cursos d'especialització de Paul Badura-Skoda i Jean Bernard Pommier, i ha rebut classes magistrals de Krystian Zimerman, André Watts, Vitaly Margulis, Peter Frankl i Alexander Sätz i, de música de cambra, de Bruno Canino, Ralph Gothoni, T. Tsutsumi, J.L. García Asensio, Z. Bron i Dietmut Poppen.

Ha ofert recitals a Espanya, França i Gran Bretanya i, entre d'altres, ha tocat en recintes tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana de Barcelona, l'Auditori de Barcelona, el Teatre Ayala de Bilbao, el Teatre Victoria Eugenia de San Sebastián, el Palacio de Festivales de Cantabria de Santander, l'Auditori Municipal d'Albacete, la Holywell Music Room d'Oxford, la Durham Town Hall, el Chateau de la Ferté-St. Aubin (Loira), o la Ennejma Ezzahra de Tunis.

Com a solista, ha actuat amb orquestres de gran renom com ara l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), entre d'altres i dirigida per mestres de la talla de Francesc Guillén, Edmon Colomer, Junichi Hirokami o Péter Csába. Ha estat convidada en diversos festivals i cicles com ara la «Temporada Simfònica de l'OBC», «Xarxa clàssica» de Joventuts Musicals de Catalunya, els Festivals Internacionals de Música de Granollers, The Oxford Philomusica International Piano Festival o el Musikè Academy at the University of Durham. Ha estat enregistrada, per Catalunya Música, «Radio Clásica de RNE» i «Radio Classique».

Ha estat guardonada amb el Primer Premi dels Concursos Internacionals de Manresa (1994), Berga (1997) i el Premi «Associació Catalana de Compositors» (1997). L'any 2004 rep el guardó de l'Ajuntament de Barcelona amb la Menció Especial «Premi Ciutat de Barcelona 2004».

Programa

primera part
SICILIANA de la sonata per a flauta i continu BWV1031 Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
SONATA en Mi bemoll major KV282

Adagio
Menuetto
Allegro

Wolfgang Amadeus MOZART
(1756-1791)
NOCTURN en Fa menor Op. 48 No. 2, B142 Fryderyk CHOPIN
(1810-1849)
ANTANTE SPIANATO i GRAN POLONESA BRILLANT
en Mi bemoll major Op. 22, B88/58
Fryderyk CHOPIN
(1810-1849)
segona part
ESCENES ROMÀNTIQUES

1. Mazurca
2. Berceuse
3. (Lento, con extasis)
4. Mazurka (Allegretto)
5. (Allegro appassionato)
6. Epilogo

Enrique GRANADOS
(1867-1916)
EL ALBAICÍN

de la suite Iberia, 3r quadern

Isaac ALBÉNIZ
(1860-1909)