Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Obra social “Sa Nostra”
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

QUARTET FAURÉ

Dilluns 2 d’agost de 2010 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Erika Geldsetzer, violí — Sascha Frömbling, viola
Konstantin Heidrich, violoncel — Dirk Mommertz, piano

Fauré Quartett (foto: KASSKARA)

El 1995, any en què es va fundar el Quartet Fauré, es celebrava el 150 aniversari del naixement del compositor Gabriel Fauré. El nom de la formació va sorgir de l’entusiasme que van despertar en el grup els dos quartets per a piano de Fauré. Els quatre músics es van conèixer durant la seva etapa d’estudiants a l’Escola Superior de Música de Karlsruhe (Alemanya), a la qual segueixen lligats encara avui com a «quartet resident», un títol que la Karlsruhe portava 30 anys sense atorgar i que va suposar tot una novetat per a un quartet de piano.

Actualment el Quartet Fauré, que s’ha convertit en un dels conjunts musicals més prestigiosos d’Alemanya, celebra concerts en els principals escenaris de Londres (Wigmore Hall), Berlín (Philarmonie), Amsterdam (Concertgebouw), Frankfurt (Alte Oper), Hamburg (Musikhalle), Stuttgart (Liederhalle), Rio de Janeiro (Sala Cecilia Meireles), així com a Tòquio, París, Nova York, Milà, Ginebra, Brussel·les... També ha participat en els festivals de més renom, com el Martha Algerich Festival de Buenos Aires, el Festival de Radio France et Montpellier, el Kuhmo Chamber Music Festival, el Festival de L’Orangerie de Sceaux, el Rheingau-Musik-Festival i els festivals de Schleswig-Hosltein, Ludwidsburgo, Mecklemburg-Pomerània Occidental i Kissinger Sommer. A més, ha actuat en diversos països, com Itàlia, França, Espanya, Portugal, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Luxemburg, Anglaterra, Noruega, Finlàndia, Romania, Brasil, Argentina, Veneçuela, Colòmbia, Bolívia, Perú, Xile, Equador, Uruguai i Mèxic. El Quartet Fauré és especialment volgut a Sud-amèrica, continent que el 2006 va visitar per cinquena vegada.

El treball musical del quartet deu molt als importants impulsos rebuts per Wolfgang Jahn, Ulf Hoelscher, Fany Solter, Michael Uhde, Eduardo Hubert, Misha Katz i Mikhail Bezverkhny. També va contribuir en gran mesura al seu desenvolupament el Quartet Alban Berg, del que va rebre consell durant quatre anys a Colònia.

Després segellar el 2005 un contracte amb la firma discogràfica Deutsche Grammophon, el Quartet Fauré llançar al començament de l’any de Mozart un disc amb els dos quartets per a piano del compositor austríac i el 2008 un disc amb dos quartets de Johannes Brahms (op. 25 i op. 60).

També ha enregistrat discs amb obres de G. Fauré, A. Dvorak, J. Suk i Th. Kirchner a la companyia ARS Musici.

Web oficial

Programa

primera part
MOVIMENT DE QUARTET en La menor (1876) Gustav MAHLER
(1860-1911)
QUARTET amb piano en Fa menor, Núm. 2, Op. 2 (1823)

Allegro molto
Adagio
Intermezzo: Allegro moderato
Finale: Allegro molto vivace

Felix MENDELSSOHN
(1809-1847)
segona part
QUARTET amb piano en La major, Núm. 2, Op. 26 (1861)

Allegro non troppo
Poco adagio
Scherzo. Poco allegro — Trio
Finale. Allegro

Johannes BRAHMS
(1833-1897)
GATEKEEPER (Feist)

(arr. Peter Hinderthür, Torsten Rasch, Sven Helbig, Wieland Reissmann i Michael Kaden)

TANGO

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada, fila 4-153020
Numerada, fila 16-252520
Sense numerar2020

Crònica

Podeu fer clic sobre les fotos per veurer-les ampliades.

Fauré Quartett Fauré Quartett

Erika Geldsetzer Fauré Quartett

Fotos cedides per Rafael Raga.