Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

LORENA MEDINA, mezzosoprano; ANTONI ARAGÓN, tenor; MIQUEL ESTELRICH, piano

Dilluns 11 d’agost de 2014 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Lorena Medina

LORENA MEDINA, mezzosoprano

Neix a Ciutadella de Menorca en 1981. Comença les classes de cant al Conservatori de Maó amb la professora Martina Garriga i posteriorment cursa el grau mig a palma amb el professor Antoni Aragón. El 2007 va acabar la llicenciatura de cant al Conservatori del Liceu de Barcelona tutelada pel mestre Eduard Giménez. Durant aquest període va compaginar els seus estudis de cant amb la llicenciatura de Filosofia a la universitat de Barcelona. Gracies a una beca de la Fundació “Sa Nostra” ha pogut cursar durant l’any 2008-2010 un postgrau a Holanda a l’ArtEZ Conservatorium. Durant aquest període va interpretar un dels personatges principals el les òperes Die schöne Galathea de Franz von Suppé i el Docteur Miracle de George Bizet, organitzades pel conservatori de música del Liceu de Barcelona.

La seva primera actuació professional va ser a la òpera Lucia di Lammemoor amb els cantants Mariola Cantarero i Simon Orfila al teatre de Maó. Des d’aqui ha donat veu als personatges de Frugola de l'òpera Il tabarro, Anita a West Side Story i Susanna a l’òpera Il segreto si Susanna de Wolf Ferrari amb l’orquestra Professional «Orquest von Oosten» dirigida per el mestre Kerry Jago.

En novembre de 2006 va tenir la oportunitat de ser acompanyada al piano pel mestre Alejandro Zabala en les cançons populars espanyoles de Manuel de Falla.

En abril de 2007 va debutar al teatre del Liceu cantant Les cançons negres de Xavier Montsalvatge amb l’orquestra del conservatori del Liceu dirigida per el mestre Guerassim Voronkov.

En gener de 2007 va ser solista al Palau de la Musica amb Les cançons de Gustav Mahler Eines fahrenden Geselen. En desembre de 2008 les va tornar cantar dirigida pel mestre Josep Vicent. Actualment es membre del cor d’òpera del teatre «Deutsche Oper Berlin».


Antoni Aragón

ANTONI ARAGÓN, tenor

Nascut a Palma de Mallorca, realitza estudis de cant a l’esmentada ciutat. Rep classes de Lambert Climent, W. Hollweg, Juan Oncina, H. Crook, William Mateuzzi, Carmen Bustamante i actualment amb Alejandro Zabala.

Col·labora amb diferents grups de música antiga, Capella de Ministrers, Capella Reial de Catalunya, Estil Concertant, Camerata Iberia i Ensemble Elyma entre d’altres. També amb l’orquestra Barroca de Sevilla i La Orquestra Barroca de Salamanca, així com amb el grup Studium i la formació Turiae Camerata de València dirigida per Juan Luis Martínez.

Ha participat en les temporades d’òpera del Teatre Principal a Palma en produccions com ara Bastien und Bastienne, Die Zauberflöte, L’italiana in Algeri, La Fanciulla del West, Marina, La sonnambula, Don Pasquale, Pagliacci, i en altres teatres, Salome, La Madrileña, Cosa Rara, Il mondo della Luna, Otello, Le Nozze di Figaro, Carmen, Turandot, etc.

En el repertori orquestral ha interpretat obres com el Magnificat, Oratori de Nadal i diverses Cantates i Pasions de Bach, Missa de Santa Cecília de Gounod, La Missa de la Coronació, Réquiem, Missa en Do menor, de Mozart, Les Estacions i La Creació de Haydn, El Messies i Judas Maccabeus de Haendel, El Retablo de Maese Pedro de Falla, Les passions de Johan Sebastian Bach...


Miquel Estelrich

MIQUEL ESTELRICH, piano

Nascut a Palma (Mallorca), és professor titular de piano i fundador del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, del que n’ha estat director. Ha tocat com a solista amb l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma, l’Orquestra Simfònica de Balears, l’Orquestra de Marburg (Alemanya) i l’Orquestra de Cannes (França), etc. La seva intensa i variada activitat musical l’ha dut a actuar a nombrosos indrets com València, Santander, Saragossa, Madrid, Barcelona, Itàlia, Portugal, França, Àustria, etc., al Kennedy Center de Washingon i als festivals Chopin de Valldemossa i Pollença. És un dels pianistes que més han destacat en la recuperació i difusió de l'obra dels compositors de les Illes; el 1987, rep el Premi Nacional del Ministeri de Cultura pel llibre Compositors Mallorquins. Ha estrenat, enregistrat i editat nombroses obres per a piano, per a veu i piano i per a piano i orquestra de Baltasar Samper, Jaume Mas Porcel, Joan Maria Thomàs, Miquel Capllonch, Antoni Parera Fons, entre d’altres compositors. Ha realitzat nombrosos enregistraments per a RNE, TVE, Catalunya Música i per a diverses televisions estrangeres (Alemanya, França, Japó, Anglaterra, Polònia, Estats Units, etc.). És doctor per la Universitat de les Illes Balears i pianista de l’Orquestra Simfònica de Balears des de la seva fundació el 1989.

Programa

primera part
Licth und Liebe Franz SCHUBERT
(1797-1828)
Verborgenheit Hugo WOLF
(1860-1903)
Wiegenlied / Zum Abschied Miquel CAPLLONCH
(1861-1935)
Musica proibita

de l’òpera Mala Pasqua! (1890)

Stanislao GASTALDON
(1861-1939)
Unterm Fenster Robert SCHUMANN
(1810-1856)
segona part
Paxarin, tú que vuelas

de la sarsuela La pícara molinera (1928)

Pablo LUNA
(1879-1942)
No corté más que una rosa

de la sarsuela La del manojo de rosas (1934)

Pablo SOROZÁBAL
(1897-1988)
Cállate corazón

de la sarsuela Luisa Fernanda (1932)

Federico MORENO TORROBA
(1891-1982)
Bella enamorada

de la sarsuela El último romántico (1928)

Reveriano SOUTULLO
(1880-1932)
El tango de la Menegilda

de la sarsuela La gran vía (1886)

Federico CHUECA
(1846-1908)
Torero quiero ser

de l’òpera El gato montés (1917)

Manuel PENELLA MORENO
(1880-1939)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2018
Sense numerar1818