Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

MARIA MAZO, piano

Dilluns 18 d’agost de 2014 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Maria Mazo

Maria Mazo és la recent guanyadora del Concurs Internacional de Piano Beethoven de Viena 2013. A més ha estat també guardonada en els grans concursos internacionals Van Cliburn (EUA), Honens (Canadà) i Busoni (Itàlia), el que certifiquen Maria Mazo com un dels més brillants joves talents de la seva generació i de més projecció internacional.

Tot i que domina un ampli repertori que abasta des de Bach fins als nostres dies, Maria Mazo es va sentir fascinada i influïda des de primerenca edat per la música de Beethoven. Han estat precisament les seves interpretacions d’aquestes grans obres les que en primer lloc van empènyer definitivament a Maria Mazo a l’escenari internacional. La seva íntima connexió amb aquesta música la va portar, en primer lloc, a guanyar el Concurs de Piano de Beethoven de Mannheim (Alemanya), el 2004. Un any més tard va revolucionar el Concurs Internacional de Piano Van Cliburn amb una sorprenent i aclamada interpretació de la Sonata Hammerklavier. Va ser allà on també se la va triar com a un dels personatges del documental En el cor de la música, dirigit per Andy Sommer. En aquesta pel·lícula, el pianista del llegendari Beaux Arts Trio (Trio de Belles Arts) i membre del jurat Menahem Pressler lloa la interpretació de l’esmentada sonata que va fer Maria Mazo, emfatitzant la seva admiració «per algú tan jove capaç d’interpretar a Beethoven amb un nivell tan alt com no havíem escoltat a ningú». Aquesta trajectòria va culminar gairebé inevitablement amb el seu Primer Premi en el Concurs Beethoven de Viena, un dels més antics, prestigiosos i tradicionals del món i on exclusivament es pot interpretar música de Beethoven, el que definitivament converteix Maria Mazo en una de les grans ambaixadores de la música del geni alemany.

Nascuda a Moscou però d’origen sefardita, començà a tocar el piano a l’edat de cinc anys, va ser alumna dels professors del Conservatori Txaikovski de Moscou mentre estudiava encara en l’institut i va fer el seu debut orquestral a l’edat de nou anys amb el Concert K. 414 de Mozart. A continuació es va mudar a Alemanya on va estudiar amb Arie Vardi i Matti Raekallio a la Universitat de Música, Drama i Mitjans Audiovisuals de Hannover. Maria Mazo ha actuat recentment com a solista a Àustria, Alemanya, Itàlia, Rússia i Espanya, i col·labora regularment com duo amb el violinista Serguei Krylov. Maria Mazo està a més present a les xarxes socials amb una pàgina a Facebook que té milers de fans de tot el món, i un canal de Youtube que ha rebut ja més de 200.000 visualitzacions.

El debut en CD de Maria Mazo es publicarà a la tardor del 2014.

Web oficial


Concert memorial Anton Aguiló (1931-2014)

Programa

primera part
Sonata núm. 21 en Do major, op.53 «Walstein»

I. Allegro con brio
II. Introduzione: Adagio molto - attacca
III. Rondo. Allegretto moderato – Prestissimo

Ludwig Van BEETHOVEN
(1770-1827)
L’ocell de foc (suite) arr. Guido Agosti

Danse infernale
Berceuse
Finale

Igor STRAVINSKY
(1882-1971)
segona part
Balada núm. 1 en Sol menor, op.23 Fryderyk CHOPIN
(1810-1849)
Sonata núm. 23 en Fa major, op.57 «Appassionata»

I. Allegro assai
II. Andante con moto
III. Allegro ma non troppo – Presto

Ludwig Van BEETHOVEN
(1770-1827)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada1815
Sense numerar1515