Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

TOLO GENESTAR, clarinet; MARC SUMSI, piano

Dilluns 18 de maig de 2015 a les 20:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

TOLO GENESTAR, clarinet

Tolo Genestar

Nascut a Ciutadella de Menorca l’any 1991, comença els seus estudis de llenguatge musical i clarinet a l’Escola Municipal del seu poble de mans de Joan Mesquida. Acte seguit, entra al Conservatori de Menorca on aconsegueix el títol de grau mitjà amb Antoni Carrillos. Seguidament, es trasllada al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona on realitza els estudis de grau superior de clarinet amb Isaac Rodríguez i música de cambra amb Guerassim Voronkov. Recentment, ha cursat un postgrau de clarinet a Niça (França) en mans del reconegut clarinetista francès Michel Lethiec i acabant amb les màximes qualificacions. A part, ha rebut classes de Josep Fuster, Yves Didier, Michael Rusineck, Eduard Brunner, entre altres.

Col·labora habitualment en diferents orquestres i bandes de Balears i Catalunya i també compagina la seva carrera interpretativa amb la música de cambra sent membre del Duo Venti (1r premi Arjau 2012 i premi del públic i finalistes del 8è concurs internacional de les Corts) i membre del Trio Muczynski amb el qui han actuat per JJMM en diversos festivals de Balears i Catalunya. Interessat també per la docència, actualment és professor de clarinet de l’Escola Municipal Roser Cabanas de Cornellà de Llobregat, l’Escola Municipal de Sant Lluís (Menorca) i l’Escola Municipal de Ferreries (Menorca).


Marc Sumsi

MARC SUMSI, piano

Nascut a Barcelona l’any 1991, cursa el Grau Professional al Conservatori de Terrassa en l’especialitat de piano amb els professors Roser Vidal i Joaquim Villalta, on acaba els estudis amb premi d’honor de Piano i de Música de Cambra. Posteriorment cursa el Grau Superior al Conservatori del Liceu amb Miquel Farré. Finalitza aquests estudis l’any 2013 obtenint el primer premi de piano de la quarta edició dels Premis extraordinaris.

Ha rebut classes magistrals d’Antoni Besses, Alexander Braginsky i Kristiina Juntuu, entre d’altres. Ha obtingut diversos reconeixements com el primer premi a la XVIII edició del Concurs Arjau per a joves i el tercer premi al 41è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.

Ha ofert concerts en diverses poblacions com Matadepera (XXXII Festival Internacional de Música), Peralada (XVII Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec) i Barcelona, entre ells: dins la Primavera Cultural 2011 (març de 2011), i també en el marc de la Universitat de Barcelona (febrer de 2012).

Paral·lelament als estudis pianístics ha rebut classes de composició a càrrec de Benet Casablancas.

Recentment ha cursat el Màster d’Interpretació de la Música Antiga i Musicologia a l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’especialitat de clavicèmbal amb els professors Béatrice Martin i Luca Guglielmi.

Programa

primera part
Sonata per a clarinet i piano, Op. 28

I. Allegro
II. Allegretto
III. Adagio

Mieczysław WEINBERG
(1919-1996)
Sonatina per a clarinet Klemzer i piano Paul SCHOENFIELD
(1947)
segona part
Quatuor pour la fin du temps

III. Abîme des oiseaux

Olivier MESSIAEN
(1908-1992)
From Jewish Life (transc. Michel Lethiec)

I. Prayer
II. Supplication
III. Jewish Song

Ernest BLOCH
(1880-1959)
Klemzer Fantasy Marcel SAURER
(1969)