Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

SUSO GONZÁLEZ, MARCO MEZQUIDA, piano a 4 mans; CAPELLA DAVÍDICA

Dijous 9 de juliol de 2015 a les 21:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

Concert benèfic a favor de Càritas Diocesana


Marco Mezquida

MARCO MEZQUIDA, piano

Marco Mezquida neix a Menorca el 1987, comença els seus estudis musicals a Maó als 7 anys i fins a 2005 es forma en piano clàssic amb Isabel Fèlix, piano modern amb Suso González i òrgan amb Tomé Olives. Va obtenir la llicenciatura de piano jazz a 2009 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va estudiar entre d’altres amb Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández, Ramon Coll i Juan de la Rubia.

Als seus 28 anys Mezquida s’ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades a Espanya com demostra la seva intensa i versàtil activitat concertística i creativa al costat dels millors músics del país. Ha enregistrat més de 30 discs: 8 discs com a líder o colíder dels seus grups (un quartet, dos trios, tres duos i dos discs de piano sol) i uns 20 CD més com a sideman sent membre d’alguns dels grups mésactius i influents de l’escena del jazz nacional com Giulia Valle Group, Marc Miralta 4t, Raynald Colom 4t, Julián Sánchez, Albert Cirera, David Mengual, Ramon Prats, Gabriel Amargant, Marcel·lí Bayer, Pablo Selnik... i ha actuat i col·laborat al costat d’importants músics, bailares i cantants com Carme Canela, Perico Sambeat, Gorka Benítez, Jorge Rossy, Bill Mchenry, Chicuelo, Sílvia Pérez, Juan de Juan, Ginesa Ortega, i un llarg etcètera amb els quals ha actuat en nombrosos Festivals Internacionals de Jazz en més de 25 països en 4 continents i en clubs emblemàtics com el Blue Note de Nova York, el SF Jazz de San Francisco, l’A Trane de Berlín, Unterfarht de Munic, Bimhuis d’Amsterdam, Porgy and Bess de Viena, BMC de Budapest, JKF de Sant Petersburg, el Blue Train d’Osaka i és un habitual del Jamboree de Barcelona, en què ha realitzat ja més de 70 concerts dobles.

Ha estat pianista solista tocant jazz o clàssic al costat de diverses orquestres i big bands, orquesta de cobla, orquesta de lliure improvisació i orquestes electròniques dirigides per Salvador Brotons o J.A Amargós o Marius Mcguinness entre d’altres. Ha guanyat diversos concursos de jazz: el premi a solista de Jazz Almeria 2014, primer premi 2n concurs Jazz Palma Comercial a 2009, premiat Disc de l’any 2013 per la revista Enderrock pel seu disc My friend Marko.

Mezquida realitza concerts a piano sol per tot el país i per Europa a piano sol, una formació ha seduït de manera especial a públic i crítica. Ha en registrat dos discos piano sol: "L’hora fèrtil" (Whataboutmusic 2013) i "Live in Terrassa" (Underpool 2015) i prepara un tercer "Amateur" per aquest final d’any. Entre d’altres auditoris, Mezquida ha actuat en solitari a l’Auditori de la Pedrera de Barcelona, al Teatre Principal de Maó i a l’agost ho farà a la sala gran del Palau de la Música Catalana i el Gaume Festival de Brussel·les.

Ha gravat diversos programes de música per a la televisió catalana i la coreana, com Jazz a l’Estudi o A prop. Ha fet música per al teatre, com l’exitosa producció del Teatre Lliure "El curiós incident del gos a mitjanit" dirigida per Julio Manrique en 2015 o l’adaptació d’Ivan Andrade i Joan Taltavull d’El petit príncep estrena da a Líthica de Ciutadella de Menorca el 2014. Ha col·laborat amb l’Institut del Teatre des de 2007.

Ha rebut classes en seminaris i masterclasses de reconeguts músics com Fred Hersch, Agustí Fernández, Dave Kikosky, John Taylor i Wolfgang Hörlin, Aaron Goldberg, i compagina l’activitat concertística amb la docència: actualment és professor de l’Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM) del Taller de Músics de Barcelona.

Web oficial


Suso González

SUSO GONZÁLEZ, piano

Pianista solista-acompanyant, professor de piano clàssic i música moderna-jazz. Comença els seus estudis musicals als 10 anys al Conservatori de Orense, traslladant-se posteriorment a Madrid, on obté el títol oficial de professor de piano clàssic.

En l’àmbit de la música moderna realitza estudis a l’Escola de Música Creativa, diploma de la Berklee Schoool of Music, a Madrid. Obté el Títol Oficial Superior, especialitat Jazz, per l’ESMUC de Barcelona a finals del 2009.

Com a solista i com a part integrant d’altres grups, ha desenvolupat la seva actividadprofesional en diferents agrupacions i estils musicals. Compositor, arranjador, director musical, solista i fundador de diferents formacions, ha treballat en àmbits molt variats de la música, com dansa, teatre i televisió. Dins dels seus projectes musicals més recents, cal destacar el duo format amb la cantant Rut Florit i el trio de Jazz que lidera, al costat de Pablo Milles, contrabaix, i Guillem Pons, bateria.

Professor del Taller de Músics de Madrid fins a l’any 2000, actualment és professor a l’Escola Municipal de Música de Ciutadella de Menorca i pianista titular del Cor de la Capella Davídica de Ciutadella.


CAPELLA DAVÍDICA DE CIUTADELLA

Isabel Juaneda, direcció

La coral de la Capella Davídica fou fundada l’any 1944 essent el seu primer director el prevere Gabriel Salord Marquès. Entre l’any 1968 i 1995, dirigí la coral el prevere Guillem Coll Allès, qui la dugué arreu de les Illes Balears i a diferents regions espanyoles com Sevilla, Barcelona o Madrid, i també a països com els Estats Units, Itàlia i Alemanya. Des de 1995, el nou director Biel Barceló Martí, va recollir les obres del seus antecessors però innovà introduint autors més actuals.

La Capella compta amb tres enregistraments: Gallia de Gounod, Les set paraules de Crist de Dubois, i una col·laboració en el CD de Joan Pons Cançons i amics. La coral ha fet diverses actuacions conjuntes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears Ciutat de Palma, i ha estat dirigida per Philippe Bender, Salvador Brotons, Kemal Khan i Antoni Ros-Marbà.

Actualment, els concerts de Nadal i de Pasqua ja compten amb una llarga tradició. A més de les actuacions fetes a Menorca, la Capella ha actuat al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu en l’homenatge a Joan Pons i a l’Església de la Bonanova de Barcelona amb el Rèquiem de Karl Jenkins. Ha participat en el concert del 185è aniversari del Teatre Principal de Maó. Recentment ha celebrat el 70è aniversari de la seva fundació.


Nota: En aquest concert, els socis de la Capella Davídica tindran el mateix descompte en l’entrada que els socis de JJMM.

Programa

primera part
Duet en Sol major, BWV 804 Johann Sebastian BACH
(1685-1750)
Cantata «Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit», BWV 106

I. Sonatina

"
Concert en Fa menor, BWV 1056

I. [Moderato]

"
Coral «Herr Christ, der einig Gotts Sohn», BWV 601 "
Ma mère l’oye, 5 pièces enfantines

I. Pavane de la belle au bois dormant
II. Petit poucet
III. Laideronnette, impératrice des pagodes
IV. Les entretiens de la belle et de la bête
V. Le jardin féerique

Maurice RAVEL
(1875-1937)
segona part
Liebeslieder op. 52 Johannes BRAHMS
(1833-1897)
Improvisació sobre la seva obra «Campanes» Marco MEZQUIDA
(1987)
Improvisació sobre el coral «O Haupt voll Blut und Wunden» Johann Sebastian BACH
(1685-1750)

Preu de les entrades

PúblicSocis
Numerada2012
Sense numerar1612