Joventuts Musicals de Ciutadella
AMB EL SUPORT DE
Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Consell Insular de Menorca
Govern de les Illes Balears
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música

CRIS JUANICO: UNA NIT F(A)USTA

Dilluns 13 de juliol de 2015 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

El nou espectacle de Cris Juanico és més que un concert, és un espectacle d’emocions i reflexions per fer sentir al públic plenament protagonista, compartint una història plena de paisat-ges, somnis, amor i vida.

Cris Juanico puja a l’escenari envoltat d’un quartet de corda, un contrabaix i guitarra per presentar el seu nou treball discogràfic F(a)usta (RGB Suports-Aumon/2015). Així, la veu vellutada de l’illenc desprèn més que mai aires de mar, de bosc, de Mediterrani, amb el resultat d’una proposta sonora orgànica, càlida, preciosa, amb olor i textures de natura.

Amb aquest discurs musical i amb una decidida intenció que les creacions llueixin al màxim, l’artista ha cuidat la posada en escena del concert i s’ha posat en mans de l’actor i director de teatre David Pintó, amb qui ha polit al detall aquest espectacle.

Llum, interpretació i elements escenogràfics sumats a la proposta musical per crear un directe estimulant, generós i oferir més que un concert un espectacle molt especial.

F(a)usta

F(a)usta

F(a)usta és la suma de dos mots, sort i fusta, que s’uneixen per donar nom a un nou disc carregat de significat. Fusta, corda i veu són els tres colors d’aquesta proposta de Cris Juanico. Deu cançons noves, traçades amb una sonoritat contemporània que descriuen paisatges, reflexions i emocions.

F(a)usta és el resultat d’una maduresa artística en tots els sentits i resumeix una dilatada trajectòria musical, acompanyada de la inquietud i la curiositat, sempre presents, dels inicis.

El disc s’ha teixit amb les cordes i el cos de la fusta de dos violins, viola, violoncel, contra-baix i guitarra que es fonen amb la veu vellutada i plena de l’artista menorquí. Una proposta nova, diferent, càlida i rica en textures per dibuixar un discurs positiu i carregat de sentit.

El treball, coeditat per Aumon i RGB Suports, inclou una versió de Tot esperant Ulisses d’Ovidi Montllor. Enregistrat a les Illes (entre Menorca i Mallorca), és una coproducció musical de l’artista amb el guitarrista mallorquí Toni Pastor, i compta amb els arranjaments de corda del també mallorquí Miquel Àngel Aguiló, músic i compositor que ha treballat estretament amb grups i artistes com Sunflowers (CD i DVD en directe, 2002), Antònia Font (Coser i cantar, 2007) o Jaime Anglada (Tempo sinfónico, 2014), entre altres. La portada és obra de l’il·lustrador i dissenyador gràfic Pep Boatella. L’artista gracienc suma el seu talent per crear l’imaginari que evoca el disc.

Cris Juanico

Cris Juanico

La carrera musical d’un artista es pot medir tant pels seus èxits com per la seva longevitat. Els èxits són, en essència, efímers i és sabut que en la trajectòria d’un artista el més difícil no és arribar, sino saber-se mantenir.

Des de la separació de Ja t’ho diré, el 2003, el cantant de Ciutadella de Menorca ha publicat vuit discs en solitari, d’estils i sonoritats ben diferents (música pròpia d’autor, infantil, popular o nadales enmarcades en patrons de pop, rock o jazz), a més de quatre treballs discogràfics amb el grup Menaix a Truà i la col·laboració amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya en dos dels seus projectes. Una prova inequívoca de la seva constant inquietud i productivitat.

Aquesta contínua recerca de noves sonoritats el duen ara a presentar F(a)usta, un disc amb olor de fusta i corda, orgànic, càlid i preciós. Amb so de quartet de corda, contrabaix i guitarra acústica ha cuinat un plat exquisit en el que la seva vellutada veu desprèn més que mai aires de mar, de bosc, de natura, de mediterrani.

Web oficial


Músics

  • Cris Juanico, veu i guitarra
  • Esther Pons, violí
  • Blanca Coll, violí
  • Andreu Cardona, viola
  • Pau Cardona, violoncel
  • Joan Solà-Morales, contrabaix

Programa

Com un infant
Crec mirar
Amb un dit as vidre escric
No em facis ontes
És quan et sent aprop
Tot esperant Ulisses (Ovidi Montllor)
Ei, que fràgils som!
Al final dels temps (L’alè de les cendres)
Em dius que em vols estimar
Aquest puny d’illa
Com dos proscrits

Preu de les entrades

PúblicSocis
Sense numerar2012