Què Feim?

Els propers actes que organitzam els trobareu a les diferents seccions Clàssics tot l’any, Dilluns de Música, Cineclub i Festival de Música d’Estiu. També  al cercador d’esdeveniments programats o al calendari del menú lateral.

Tot començant el 2018, Joventuts Musicals de Ciutadella, ho fa carregada de projectes i il·lusions que volem compartir amb tots els socis i sòcies, i alhora amb la resta de ciutadans que viuen amb il·lusió les propostes culturals que oferim. Aquest any també ho fem celebrant 60 anys de la fundació de la nostra Entitat.

60 anys és una data prou significativa en un món on el moviment associatiu està en crisi. El fet de l’entrega, sense altre pretensió que fer coses junts pel bé comú, no és un valor que estigui de moda. Joventuts Musicals de Ciutadella es manté ferm en aquesta idea, posant les ganes d’oferir Música i Cultura a una societat abduïda per tants d’estímuls externs que a vegades porten a l’apatia i al consum massiu de productes dissenyats per no pensar.

Volem donar un caire de celebració a totes les activitats que tenim programades aquest any, per recordar, precisament, la generositat dels que durant aquests 60 anys han entregat el seu temps i dedicació a fer possible una programació musical i cultural de primer ordre a Ciutadella i a Menorca, i que ens ha distingit precisament per açò, per ser un poble on la Cultura importa i hi te cabuda. El resultat de la riquesa d’activitats artístiques i Musicals que vivim avui no es pot entendre sense la presencia de Joventuts Musicals de Ciutadella al llarg de la historia més recent.

Tenim el gust de presentar-vos el logo commemoratiu que generosament ha dissenyat Mercè Orléans. En paraules de l’artista “he optat pel nombre ben gros, seguint l’estructura de l’espiral segons la proporció àuria”. Volem veure-hi, en aquesta intenció l’harmonia de les proporcions, l’harmonia de la música, en harmonia amb la vida que ens envolta.

Vos convidem idò a celebrar-ho amb nosaltres.

Visca la Música!

 

Els dies 18 i 19 de abril us oferim la projecció de la pel·lícula

.

El divendres 20 d’abril en Lore Amenábar ens ofereix un concert d’acordió

Trobareu informació de les projeccions i concerts al següent enllaç

 

Cineclub

Born to be blue

Projeccions: dimecres 18 a les 20:30; dijous 19 a les 20:30

EN COL·LABORACIÓ AMB “JAZZ OBERT”

 • País: Canadà, Anglaterra (2017)
 • Durada: 97 minuts
 • Direcció i guió: Robert Budreau
 • Fotografia: Steve Cosens
 • Música: David Braid, Todor Kobakov, Steve London
 • Intèrprets: Ethan Hawke, Carmen Ejogo, Callum Keith Rennie,… VOSE (anglès, italià).
 • Biopic diferent i fresc que defuig de fórmules convencionals sobre el llegendari trompetista de jazz Chet Baker. Ethan Hawke aconsegueix brodar el millor paper de la seva carrera.
 • SINOPSI: La història se centra en l’època en la qual Chet Baker comença a rodar una pel·lícula sobre si mateix i s’enamora de la seva companya de rodatge, l’enigmàtica Jane (Carmen Ejogo).

 

Clàssics tot l’any

Lore Amenábar, acordió.
Divendres 20 abril a les 20’30h a la Sala Pintor Torrent de la Església del Socors.
Lore Amenábar neix a Irura l’any 1995. Als 8 anys inicia els seus estudis de acordió i el 2009 passa a ser alumne de Salvador parada al Conservatori Francisco Escudero de Sant Sebastià. El 2013 comença el Grau Superior amb Matti Rantanen a Helsinki.
Aquests son alguns del premis que ha aconseguit tant a nivell individual com en música de cambra: Primer premi en el “Concurso de Acordeón de Arrasate” en categoria infantil (2008) i Junior (2011); primer premi en el concurs de “Jóvenes Músicos de Euskadi” a nivell individual i segon en música de cambra juntament amb el clarinetista Iván Arostegui el 2013.
A mes, va participar en la gravació de la obra de Francisco Escudero “Fantasía Geosinfónica” sota la batuta de Iñaki Alberdi el 2010. El 2015 aconseguí el quart lloc a “Klingenthal Accordion Competition”. A mes el 2016 intrepretá la Premier de Helsinki de la obra “Niin kauan minä trampaan” de Paavo Korpijaakko junt al quartet de corda de la Filarmónica de Helsinki. Finalment, acaba d’obtenir el primer premi al concurs Joventuts Musicals de Espanya.
Actualment continua els seus estudis de postgrau a la Sibelius Akatemia amb el professor Mika Väyrynen.
Experiences, presentació.
L’acordió es un instrument relativament nou que ofereix moltes possibilitat al poder adaptar-se fàcilment a la música de èpoques diferents. La manxa ens permet jugar amb el so per transmetre sensacions mentre els registres ens ofereixen varis colors sonors. Per això, considero que es un instrument camaleònic.
Experiences ofereix predominantment obres originals per acordió, que son òbviament contemporànies, i mes concretament obres de compositors finlandesos dels segles XX i XXI. Son obres de pinzellades dispars que ens traslladen a ambients o paisatges desconeguts. Ara be, voldria a mes fer l’ullet al Barroc amb obres de Bach i Pachelbel com petites mostres del ampli espectre musical que es pot interpretar amb aquest instrument.
Experiences
 • Prière Op. 20 – C. Franck (12 ́)
 • Vento Op.58 – J. Kaipainen (12 ́)
 • Cuatro Diferencias (I, II, IV) – G. Erkoreka (8 ́)
 • Chacona en Fa menor – J. Pachelbel (10 ́)
 • Mephisto Maze – V. Kujala (10 ́)