MÉNAGE À TRIO (trompa, violí i piano) – Concert comentat

Dilluns 11 d’abril de 2016 a les 20:30

Església del Socors (Carrer del Seminari)

Presentació

El projecte música per a trompa, violí i piano que els presentem pretén donar a conèixer el magnífic i poc interpretat repertori de la inusual formació trompa, violí i piano on sorprèn la tímbrica dels tres instruments de famílies distintes.

La inquietud dels tres intèrprets i la coincidència del 150è aniversari de l’escriptura del trio opus 40 de Brahms va ser el detonant de l’inici de la formació.

El trio per a trompa en mi bemoll major Op. 40, de Johannes Brahms commemora la mort de la seva mare, Christiane, aquell mateix any. No obstant, el tema l’havia escrit dotze anys abans, però no s’havia publicat. La peça va ser estrenada a Zuric el 28 de novembre de 1865, i publicada un any més tard, el novembre de 1866. El trio per a trompa va ser la darrera obra de música de cambra que el compositor escriuria en vuit anys.

David Fernández, Eva Febrer, Guillem Busquets

DAVID FERNÁNDEZ va realitzar els seus estudis superiors de música i educació al Musikene – Centro Superior de Música del País Basc i a la Universitat de València. Col·labora com a reforç de plantilla amb l’Orquesta Nacional de España i amb la Banda Municipal de Barcelona des de 2013. Des de 2014 és professor de trompa interí en el Conservatori Professional de Música de Menorca.

EVA FEBRER inicia els seus estudis en violí històric amb Barry Sargent, i més tard amb Emilio Moreno a l’ESMUC, un cop finalitzats els estudis Superiors en violí modern amb EnriquePalomares i Agustín Leòn-Ara al Conservatori Superior de les Illes Balears, a Mallorca. Ésllicenciada en Història i ciències de la música per la Universitat de La Rioja. Ha treballat ambespecialistes en la música antiga com Sigiswald Kuijken, Gottfried von der Goltz, ManfredoKraemer, Chiara Banchini, Farran James, Lorenzo Coppola, Andrew Ackerman, Emmanuel Balssa i Pablo Valetti. Forma part de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, d’El Teatre Instrumental, l’orquestra del Montsalvat, ha participat amb l’Orquestra Simfònica de Balears, l’acadèmia amb l’orquestra Barroca de Freiburg, La Petite Bande, i ha tocat a les principals sales de Barcelona, Mallorca i Menorca, com també a Anglaterra, Itàlia i Alemanya. És professora de violí, introducció a la música antiga i història de la música al Conservatori Professional de Música de Menorca.

GUILLEM BUSQUETS inicia els estudis de piano al Conservatori Professional de les IllesBalears, obté el Títol Superior de Piano i Solfeig al Conservatori Professional de Música deBadalona amb la catedràtica Nati Cubells, després cursa un postgrau de tècnica iinterpretació al piano amb el pianista Albert Atenelle, i de música de cambra amb el violoncel·lista Marçal Cervera. Ha rebut consells d’Eulàlia Solé, Josep Maria Colom, Iván Cítera, Jordi Mora, Manel Cabero, Roger Vignoles, etc. Ha participat al Cicle Música als Parcs (Barcelona), Cicle nous repertoris MÚSICA XXI (Barcelona), Festival Internacional de Música de Vic, etc. Entre d’altres llocs ha actuat al Cercle del Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Auditori SGAE (Barcelona), Fundació Sa Nostra (Mallorca), Fundació Caja Madrid (Barcelona), Fundació La Caixa (Barcelona), Teatre La Massa (Barcelona), Palau Maricel (Sitges), Teatre Principal (Maó), OrfeóMaonès (Maó). És professor de piano i pianista acompanyant al Conservatori Professional de Música de Menorca.

Programa

Scherzo en Do menor de la Sonata F-A-E Johannes BRAHMS
(1833-1897)
Trio en Mi♭ major, op. 40 per a violí, trompa i piano

I. Andante
II. Scherzo (allegro)
III. Adagio mesto
IV. Allegro con brio

Preu de les entrades

Públic Socis
Sense numerar 5 GRATUÏTA
Sense numerar (infants) 2 GRATUÏTA