Teresina Jordà, piano

Dilluns 11 de juliol de 2016 a les 21:30

Claustre del Seminari (Carrer del Seminari)

Presentació

Teresina JordàConcertista de piano, compositora, pedagoga i musicòloga catalana mundialment reconeguda. Artista creativa, plural i polifacètica. Més de dos mil concerts en els principals auditoris internacionals. Valorada en tots els continents. Actuacions en més de cent països, en piano recital, a duo de pianos amb Pepita Cervera, la seva mare i mestra, i com a solista de les principals orquestres europees, dels Estats Units i Llatinoamèrica. Ha donat Màsters classes a les principals universitats europees i americanes. Ha clausurat amb un solemne Concert a càrrec seu el any acadèmic en la universitat de Yale, EUA.

Compositora amb més de cent cinquanta obres estrenades i editades en CD. Musicòloga amb investigacions sobre la Música de tecla del segle XVIII i sobre l’Occitània, treballs reconeguts i premiats per l’INAEM. Ha interpretat l’obra completa d’Enric Granados en concerts monogràfics per tot Europa, rebent de la filla del compositor, Natalia Granados de Carreras, diversos manuscrits inèdits. Amplíssima i reconeguda discografia. Autora del llibre Pepita Cervera. Anècdotes i vivències (Editorial Milenio) i L’espiral de la vida, així com una àmplia obra gràfica.

Amb la seva mare i mestra, la insigne pianista Pepita Cervera, ha creat la seva Escola Internacional de Postgrau a Catalunya i Madrid, on s’han format primeres figures en concertisme, pedagogia, musicologia, direcció coral i direcció orquestral. Ha produït amb Pablo Rueda, concertista amb el qual ha compartit nombroses gires de concerts per Europa, la discografia Quimera azul, paraules sonores en el record, dedicada a Pepita Cervera i Concha Rueda; la segona edició ha estat copatrocinada, juntament amb la Diputació de Lleida, per Els Armats de Lleida.

Programa

primera part
5 sonàtes inèdites de la «Música de tecla de la catedral de Albarracín» s.XVIII
Dolora en la menor (inèdit) Enrique GRANADOS
(1867-1916)
Evocació a Enric Granados Teresina JORDÀ
(1960)
segona part
Júbilo David JORDÀ
(1992)
El mar
Forjant esperances
Suite Quimera blava Teresina JORDÀ
(1960)
Suite Joies de la poesia

Preu de les entrades

Públic Socis
Numerada 20 12
Sense numerar 16 12