Pel·lícules Cineclub 2016

Pel·lícules Desembre

sunsetsongSUNSET SONG

Projeccions: dimecres 21 a les 20:30; dijous 22 a les 20:30

 • País: Anglaterra, Luxemburg. (2015)
 • Durada: 135 minuts
 • Direcció: Terence Davis
 • Guió: Lewis Grassic Gibbon, Terence Davis
 • Fotografia: Michael McDonough
 • Música: Gast Waltzing
 • Intèrprets: Peter Mullan, Agyness Deyn, Mark Bonnar, Kevin Guthrie, Ron Donachie,…VOS (anglès)
 • El director anglès de The Deep Blue Sea composa una tensa elegia sobre el complicat destí d’un poble. La delicadesa de les imatges que esdevenen quadres acompanyades de cançons populars ens condueixen cap a destins incerts i de resignació.
 • SINOPSI: Un relat èpic i intimista sobre l’esperança, la tragèdia i l’amor ambientat a principis de la Gran Guerra (1914-1918). Es tracta d’una adaptació de la novel•la de l’autor escocès Lewis Grassic Gibbon.

 

FUEGO EN EL MAR

Projeccions: dimecres 14 a les 20:30; dijous 15 a les 20:30fuegoenelmar

 • País: Itàlia, França (2016)
 • Durada: 114 minuts
 • Direcció: Gianfranco Rosi
 • Guió: Gianfranco Rosi, Carla Cattani
 • Fotografia: Gianfranco Rosi
 • Intèrprets: Samuele Pucillo, Pietro Bartolo, Maria Costa, Samuele Caruana,… VOS (italià, anglès)
 • Cinta italiana que fuig de tot sensacionalisme periodístic, postures oficials i dades del problema immigratori. En canvi mescla la tragèdia i la quotidianitat del protagonista amb una contenció llunyana a l’impacte visual.
 • SINOPSI: Samuel viu a l’illa, té 12 anys, va a l’escola, li agrada tirar amb la fona i anar de caça. Li agraden els jocs de terra malgrat que, al seu voltant, tothom parla del mar; i dels homes, dones i nens que intenten creuar-lo per arribar a terra ferma. La porta de sortida de la misèria és l’illa de Lampedusa, però el cost del viatge pot esdevenir massa car.

 

 

MÁS ALLÁ DE LAS MONTAÑAS

Projeccions: dimecres 30 a les 20:30; dijous 1 a les 20:30masallamontanas

 • País: Xina, França, Japó (2015)
 • Durada: 131 minuts
 • Direcció i guió: Zhangke Jia
 • Fotografia: Nelson Lik-wai Yu
 • Música: Yoshihiro Hanno
 • Intèrprets: Tao Zhao, Yi Zhang, Jing Dong Liang,… VOS (xinès, mandarí, cantonès, anglès)
 • El director xinès Jia Zhang Ke ens enlluerna amb aquest seductor melodrama. Ambiciosa i plena de bones idees, sòlida i sincera, ens promet qüestionar el cine xinès actual.
 • SINOPSI: Xina, a la fi de 1999. Tao, una jove de Fenyang, és festejada pels seus dos amics de la infància: Zang, amb un futur prometedor; i Liang, que treballa en una mina de carbó. El seu cor està dividit entre els dos homes, i ha de prendre una decisió que segellarà el seu destí i el del seu futur fill.

 

Pel·lícules Novembre

Pel·lículas ja projectades

SuburraAdobe Photoshop PDF

 • País: Itàlia, França (2015)
 • Durada: 130 minuts
 • Direcció: Stefano Sollima
 • Guió: Sandro Petraglia, Stefano Rulli, Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini
 • Fotografia: Paolo Carnera
 • Música: Pasquale Catalano
 • Intèrprets: Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade, Lidia Vitale, Elio Germano, Giulia Gorietti,…
 • VOS (italià, rumanès, anglès)
 • Projeccions: dimecres 23 a les 20:30; dijous 24 a les 20:30

 

 • Ressenya: Stefano Sollima, director de “Gomorra”, vehicula de nou un estilitzat thriller italià. Entre el cine d’autor i les sèries sobre la màfia, “Suburra” desplega una narració que aprofundeix en temes com l’ambició, i la necessitat imperiosa d’un canvi en l’ordre polític.

 

 • SINOPSI: Una Roma plena de polítics, malfactors, eclesiàstics i mafiosos que, en lloc de veure’s perjudicats pels escàndols de corrupció, augmenten el seu poder de manera exponencial. La pel·lícula, en paraules del director, és “un gàngster movie que reflecteix el final d’una era, d’un món polític i un món criminal que s’està convertint en una altra cosa”.

Masaanmasaan-imdb

 • País: India, França (2015)
 • Durada: 109 minuts
 • Direcció: Neeraj Ghaywan
 • Guió: Varun Grover
 • Fotografia: Avinash Arun
 • Música: Bruno Coulais, Indian Ocean
 • Intèrprets: Richa Chadha, Sanjay Mishra, Vicky Kaushal, Pankaj Tripathy, Vinit Kumar,…
 • VOS (hindú)
 • Projeccions: dimecres 16 a les 20:30; dijous 17 a les 20:30
 • Ressenya: Valenta cinta índia, ben allunyada del Bollywood més comercial, que narra el drama de dues famílies fermades per les restriccions hinduïstes. Mescla de realisme social i melodrama, la pel·lícula desplega un relat amb missatge humanista.
 • SINOPSI: Benarés, la ciutat santa a la vora del Ganges, no té compassió amb aquells que no respecten les tradicions. Deepak, un estudiant d’un barri pobre, s’enamora perdudament d’una noia d’una casta superior. Devi, una universitària, intenta superar la desaparició del seu primer amant, mentre el seu pare, Pathak, és víctima de la corrupció policial i perd el sentit de la moral. I el petit Jhonta busca una família. Quatre personatges a la recerca d’un futur millor, atrapats entre l’època moderna i les tradicions.

 

La Invitación

 

 • País: Estats Units (2015)
 • Durada: 100 minuts
 • Direcció: Karyn Kusama the_invitation-792823219-large
 • Guió: Phil Hay, Matt Manfredi
 • Fotografia: Bobby Shore
 • Música: Theodore Shapiro
 • Intèrprets: Logan Marshall-Green, Emayatzy Corinealdi, Michiel Huisman, Tammy Blanchard,…
 • VOS (anglès)
 • Projeccions: dimecres 9 a les 20:30; dijous 10 a les 20:30
 • Ressenya: Cine negre i de suspens del bo. Tensió, engany i bones interpretacions fan d’aquesta la millor cinta de la directora a dia d’avui.
 • SINOPSI: Will i Eden van perdre al seu fill anys enrere. La tragèdia va afectar la seva relació de manera irreversible, fins al punt que ella va desaparèixer de la nit al dia. Un dia, Eden torna a la ciutat. S’ha tornat a casar, i està canviada; tant, que s’ha convertit en una presència inquietant e irreconeixible fins i tot per Will.

 

Corazón Gigante

Corazón Gigante País: Islàndia (2015) Durada: 94 minuts Direcció i guió: Dagur Kári Fotografia: Rasmus Videbæk Música: Karsten Fundal, Dagur Kári Intèrprets: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir… VOS (islandès) Projeccions: dimecres Llegiu mes …

Lobo

Lobo Títol original: Theeb País: Emirats Àrabs, Jordània (2014) Durada: 100 minuts Direcció: Naji Abu Nowar Guió: Bassel Ghandour, Naji Abu Nowar Música original: Jerry Lane Fotografia: Wolfgang Thaler Intèrprets: Jacir Eid, Hassan Mutlang, Hussein Llegiu mes …

La clase de esgrima

La clase de esgrima Títol original: Miekkailija País: Finlàndia, Estònia (2015) Durada: 99 minuts Direcció: Klaus Härö Guió: Anna Heinämaa Música original: Gert Wilden Jr. Fotografia: Tuomo Hutri Intèrprets: Lembit Ulfsak, Kirill Käro, Märt Avandi, Llegiu mes …