El violí i el clavecí entre els segles XVII i XVIII

El violí i el clavecí entre els segles XVII i XVIII

Concert comentat
Eva Febrer, violí barroc
Patrícia Romero, clavecí

Dilluns de Música. Dia 24 d’octubre a les 20.30 a la Sala Torrent de l’Església del Socors

Presentació
Eva Febrer (Violí barroc) és llicenciada en violí modern al Conservatori Superior de les Illes Balears, centre on va estudiar els estudis supeimage4riors de violí amb els professors Enrique Palomares i Agustín León Ara. Posteriorment, s’inicia en el món de la interpretació tot seguint criteris històricament documentats amb Barry Sargent. Amb aquest professor rep les primeres nocions d’interpretació amb arquet i instrument còpia de l’època. Paral·lelament es llicencia en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja i es forma a l’ESMÚC (Escola Superior de Música de Catalunya) realitzant dos anys d’estudis de postgraduat amb el professor Emilio Moreno. Ha treballat amb prestigiosos músics com ara Lorenzo Coppola, Emmanuel Balssa, Guya Martinini, Sigiswald Kuijken, Manfredo Kraemer, Pablo Valetti, Andrew Ackerman, Emilio Moreno, Quartet Casals, Gordan Nikolich, Endellion Quartet, Carol Salter, Beverly Lunt, Vartan Manoogian, Andrew Watkinson, Barry Sargent, Chiara Banchini, Lorenza Borrani, Timoti Fregni, Giorgio Mandolesi, Gottfried von der Goltz, Orquestra Barroca de Friburg, La Petite Bande. Forma part de l’orquestra clàssica amb instruments històrics El Teatre Instrumental, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i l’Orquestra del Montsalvat. Ha realitzat concerts i actuacions arreu de les illes Balears, Cataunya, Itàlia i Alemanya. És professora de violí, història de la música i d’una assignatura dedicada a la interpretació de la musica antiga al Conservatori professional de música de Menorca. Eva toca un violí Franz Jais original del 1739.
Patrícia Romero (clavecí): Nascuda a Menorca el 1993, inicia els estudis de piano als 6 anys amb la professora Luba Kletsova. El juimage2ny de 2015 obté eltítol de Grau Superior de piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya, baix la tutela de Vladislav Bronevetzky. Ha assistit, també, a classes de tècnica pianística amb Isabel Fèlix. Ha estat guardonada en diverses edicions del Concurs Internacional de Piano de Vila de Capdepera i fou elegida per a representar les Illes Balears a la fase nacional del “IX Certamen Nacional de Interpretación ‘Intercentros Melómano’”. També s’introdueix al món de la música antiga assistint a classes de clavicèmbal amb el professor Eduard Martínez Borruel. Com a clavecinista ha col·laborat amb la jove Orquestra de Cambra Illa de Menorca i ha actuat a la 10a edició del Festival de Música Antiga de Besançon- Montfaucon, com a part de l’Ensemble Cristofori, sota la direcció d’Arthur Schoonderwoerd. Actualment està cursant el Màster d’Estudis Avançats en interpretació de Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

PROGRAMA
 • Girolamo FRESCOBALDI (1583-1643)
  Sonata prima (canto solo)
 • Anònim s. XVII
  The Duke of Norfolk, or Pauls Steeple
 • Arcangelo CORELLI (1653-1713)
  Sonata en re menor op. 5 n. 7
  Preludio. Vivace – Corrente. Allegro – Sarabanda. Largo – Giga. Allegro
 • Antonio VIVALDI (1678-1741)
  Sonata en re menor op. 2 n. 3
  Preludio. Allegro – Corrente. Allegro – Adagio – Giga. Allegro
 • François COUPERIN (1668-1733)
  Les goûts-réunis, ou Nouveaux concerts. Quartorzième Concert
  Gravement – Allemande. Vivement – Sarabande. Grave – Fuguéte
 • Francesco Maria VERACINI (1690-1768)
  Sonata en sol menor op. 1 n. 1
  Overtura. Largo. Allegro – Aria. Affettuoso – Paesana. Allegro – Minuet. Allegro – Giga.
  Allegro