Fuego en el mar

FUEGO EN EL MAR

Projeccions: dimecres 14 a les 20:30; dijous 15 a les 20:30fuegoenelmar

  • País: Itàlia, França (2016)
  • Durada: 114 minuts
  • Direcció: Gianfranco Rosi
  • Guió: Gianfranco Rosi, Carla Cattani
  • Fotografia: Gianfranco Rosi
  • Intèrprets: Samuele Pucillo, Pietro Bartolo, Maria Costa, Samuele Caruana,… VOS (italià, anglès)
  • Cinta italiana que fuig de tot sensacionalisme periodístic, postures oficials i dades del problema immigratori. En canvi mescla la tragèdia i la quotidianitat del protagonista amb una contenció llunyana a l’impacte visual.
  • SINOPSI: Samuel viu a l’illa, té 12 anys, va a l’escola, li agrada tirar amb la fona i anar de caça. Li agraden els jocs de terra malgrat que, al seu voltant, tothom parla del mar; i dels homes, dones i nens que intenten creuar-lo per arribar a terra ferma. La porta de sortida de la misèria és l’illa de Lampedusa, però el cost del viatge pot esdevenir massa car.