Intolerancia

Projeccions: dimecres 22 a les 20:30; dijous 23 a les 20:30
CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA”. Aquesta projecció es gratuïta en col·laboració de la Regidoria de Cultura del Ajuntament de Ciutadella.
  • País: Estats Units (1916)
  • Durada: 163 minuts
  • Direcció: D. W. Griffith
  • Guió: D. W. Griffith, Anita Loos
  • Fotografia: G. W. Bitzer
  • Música: Carl Davis
  • Intèrprets: Lillian Gish, Douglas Fairbanks, Mae Marsh, Robert Harron, Sam De Grasse,… VOSE (silent)

 

  • D.W. Griffith és considerat el pare del cinema modern (americà), sobretot per la seva aportació en el muntatge combinant diverses tècniques explorades per altres directors. “Intolerància” fou el film més ambiciós del seu temps, i també un dels més cars i influents de la història del cinema. Fins i tot, a dia d’avui, segueix sorprenent per la seva espectacularitat.

 

 

  • SINOPSI: Mostra a través de diversos episodis històrics les injustícies provocades per la intolerància religiosa i social. La idea inicial de Griffith era narrar les sagnants vagues de 1912 a EUA, però després va decidir rodar tres episodis més: “Caiguda de Babilònia”, “Passió de Crist” i “Nit de Sant Bartomeu”).