Metropolis

METRÒPOLIS

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA” (GRATUÏT)
Projeccions: dimecres 26 a les 20:30; dijous 27 a les 20:30
  • País: Alemanya (1927)
  • Durada: 153 minuts
  • Direcció: Fritz Lang
  • Guió: Thea von Harbou, Fritz Lang
  • Fotografia: Karl Freund, Günther Rittau, Walter Ruttmann
  • Música: Benjamin Speed
  • Intèrprets: Alfred Abel, Gustav Fröhlich, Rudolf Klein-Rogge, Fritz Rasp, Theodor Loos, …VOSE (alemany)
  • Obra mestra del cinema i pel·lícula capital del cinema expressionista alemany i del seu genial director (Fritz Lang). La seva visió apocalíptica de la societat del futur ha influenciat la nostra visió futurista des de llavors.

  • SINOPSI: Futur, any 2000. A Metròpolis la societat es divideix en dues classes, els rics que tenen el poder i els mitjans de producció, envoltats de luxes, i els obrers, condemnats a viure en condicions dramàtiques. Un dia Freder, el fill de l’home que controla la ciutat, descobreix els durs aspectes laborals dels obrers després d’enamorar-se de Maria (Brigitte Helm), una noia que predica els bons sentiments i l’amor. El fill llavors adverteix al seu pare que els treballadors podrien rebel·lar-se.