Luces de la ciudad

Luces de la ciudad

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA”
Projeccions: dimecres 24 a les 20:30; dijous 25 a les 20:30
  • País: Estats Units (1931)
  • Durada: 87 minuts
  • Direcció i guió: Charles Chaplin
  • Fotografia: Gordon Pollock, Roland Totheroh
  • Música: Charles Chaplin
  • Intèrprets: Charles Chaplin, Virginia Cherril, Florence Lee, Harry Myers, Al Ernest Garcia, Hank Mann,… VOSE (silent, musicada, amb inter-títols en anglès i subtítols en castellà)

 

  • Primer film en que Chaplin introdueix el so. “Luces de la Ciudad” és considerada una de les millors pel·lícules de la història per l’American Film Institute. La cançó de “La violetera”, de José Padilla, s’empra com a fil conductor.
  • SINOPSI: Chaplin és un rodamón a qui mai li ha somrigut la vida. Dia rere dia, vaga pels carrers de la gran ciutat. Un dia es queda enamorat d’una dolça jove cega que ven flors. La irregular amistat entre un pertorbat ricàs i Chaplin fa que la jove es confongui i pensi que ell és el jove adinerat.