Quartet Gerhard

14 d’agost – 21.00h – Claustre del Seminari

Quartet Gerhardt

Obres de Kurtág, Toldrà i Schubert

Lluís Castán Cochs, violí

Judit Bardolet Vilaró, violí

Miquel Jordà Saún, viola

Jesús Miralles Roger, violoncel

Considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans. Guanyadors dels concursos de música de cambra ‘El Primer Palau’ de Barcelona, Premi 25 anys de Catalunya Música i Concurs Permanent de JME, el Quartet Gerhard ha sigut finalista al prestigiós ICMC Hamburg i ha obtingut recentment el 3r premi del concurs internacional Irene-Steels-Wilsing de Berlín.

Com a quartet les seves principals influències han sigut a Basilea (Rainer Schmidt), Berlín (Eberhard Feltz) i Hannover (Oliver Wille). També han treballat amb mestres de prestigi reconegut com Ferenc Rados, András Keller, Gerhard Schulz, Valentin Erben, Heime Müller i András Schiff.

El Quartet Gerhard ha participat a importants escenaris internacionals com la temporada de música de cambra Stadt-Casino de Basilea (Suïssa), el festival de quartets de corda de Bordeus (França), el Mozartfest de Würzburg (Alemanya), temporada Musikamera a La Fenice de Venècia (Itàlia) i al cicle Muzenforum a Bloemendaal (Holanda), entre d’altres. També han estat convidats a Festivals d’estiu de prestigi com la Schubertiada de Vilabertran, Festival Pau Casals del Vendrell, Porta Ferrada, Aix-en-Provence i Verbier.

És destacable el seu comromís amb la música de nova creació, actuant a esdeveniments rellevants com el cicle del CNDM de Madrid, Nuit de la Création a Aix-en-Provence i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena.

Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE, SWR2 (Alemanya), SWR (Suïssa) i BBC (UK), entre d’altres. A nivell discogràfic cal destacar el seu àlbum Portrait (Seed Music 2016) -premi de la crítica al millor CD 2016- i un proper llançament amb obres de Kurtág, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International.

Programa:

Part I.

György Kurtág (1926-)

  • Officium breve in memoriam Andreae Szervánszky op. 28 (1989)

Eduard Toldrà (1895-1962)

  • Vistes al mar – Evocacions poètiques (1920)
    • I. La ginesta altra vegada – Allegro con brio
    • II. Allà a les llunyanies de la mar – Lento
    • III. La mar estava alegre – Molto Vivace

Part II.

Franz Schubert (1797-1828)

    • Quartet n. 13 “Rosamunda” D804 (1824)
      • I. Allegro ma non troppo
      • II. Andante
      • III. Menuetto: Allegretto – Trio
      • IV. Allegro moderato

 

Reserva les teves entrades al següent enllaç: