Camus Trio – Un Conte Eslau

Camus Trio

Raquel Garzás, piano; Luis Caballero, violí; Pau Marquès, violoncel.

Un conte Eslau

“Un conte Eslau” gira al voltant del trio Dumky de Dvořák, inspirat en el tradicional Dumka de la poesia eslava, i l’obra Pohádka de Janácek. La màgia i poètica dels compositors Eslaus juntament amb l’operístic trio Gassenhauer de Beethoven conformen un programa evocador, ple d’històries i caràcters! Durant el concert, seràn els músics mateixos els encarregats de presentar les obres.

Raquel Garzás, Luis Caballero i Pau Marquès, originaris de tres terres profundament diferents — Messeta Castellana, ribera d’Ebre i Mar Mediterrani– hem trobat un camí en comú en els Països Baixos, on hem realitzat estudis de màster. Tres personalitats marcadesamb una passió compartida: tocar i pensar la música de manera conjunta i inspirar les persones a través d’ella.

Volem dedicar el nostre treball al flòsof i escriptor argelí Albert Camus, nét de migrants menorquins, per qui compartim admiració. Ens inspiren els seus escrits sobre l’esperit inconformista, rebel·lió contra la injustícia, l’absurd, la vitalitat, l’amor i la tendresa. Hem seguit la nostra formació com a trio en els conservatoris d’Utrecht, Àmsterdam, La Haia, Saragossa i Barcelona, on hem rebut el consell de l’Utrecht String Quartet, Viola de Hoog, Timora Rosler, Osiris Trio, Quartet Casals i Cuarteto Quiroga, a qui volem agraïr que ens hagin inculcat la seva passió per la música de cambra amb generositat, precisió i creativitat. Ells ens han ensenyat a buscar la retòrica en la música i a desenvolupar la nostra capacitat expressiva i paleta de sonoritats.

En el nostre afany de fer arribar la música a públics diversos hem ofert concerts arreu del territori Holandès. També hem estat entrevistats i gravats en directe per a la radio Neerlandesa Radio 4 – Avrotros en el programa Opium Muziek.

 

Programa:

Ludwig van Beethoven
Piano Trio num. 4 “Gassenhauer-Trio”, op.11

 • I. Allegro con brio
 • II. Adagio
 • III. Thema: Pria ch’io l’impegno

Léos Janácek
Pohádka per a Violoncel en Piano

 • I. Con moto
 • II. Con moto
 • III. Allegro

Antonín Dvořák
Piano Trio num.4 “DUMKY”, op. 90

 • I. Lento maestoso – Allegro quasi doppio movimento
 • II. Poco adagio – Vivace
 • III. Andante – Vivace non troppo
 • IV. Andante moderato – Allegretto scherzando
 • V. Allegro
 • VI. Lento maestoso – Vivace