Caballero sin espada

CABALLERO SIN ESPADA

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA” (GRATUÏT)
Projeccions: dimecres 27 a les 20:30; dijous 28 a les 20:30
  • País: Estats Units (1939)
  • Durada: 129 minuts
  • Direcció: Frank Capra
  • Guió: Sidney Buchman, Lewis R. Foster, Myles Connolly
  • Fotografia: Joseph Walker
  • Música: Dimitri Tiomkin
  • Intèrprets: James Stewart, Jean Arthur, Claude Rains, Edward Arnold… VOSE (anglès).

  • A Frank Capra se’l coneix sobretot per “¡Qué bello es vivir!”, però també fou un dels directors nord-americans més valorats dels anys 30 i 40. Els seus millors films són de caràcter humanitari, i “Caballero sin espada” és un dels més significatius.
  • SINOPSI: Jefferson Smith (James Stewart), un jove ingenu e idealista, que sembla fàcilment manipulable, és nomenat senador. Ignora que a Washington s’haurà de relacionar amb polítics i empresaris sense escrúpols que, poc a poc, li faran perdre la fe. No obstant això, gràcies a la seva secretària, una jove que coneix molt bé els secrets de la política, protagonitza al Senat una espectacular i èpica intervenció en favor de la democràcia.