Paraíso

PARAÍSO

Projeccions: dimecres 20 a les 20:30; dijous 21 a les 20:30
  • País: Rússia, Alemanya (2016)
  • Durada: 130 minuts
  • Direcció: Andrey Konchalovsky
  • Fotografia: Aleksandr Simonov
  • Música: Sergey Shustitskiy
  • Intèrprets: Peter Kurth, Yuliya Vysotskaya, Ramona Kunze-Libnow, Viktor Sukhorukov,… VOSE (rus, alemany, francès, yiddish)

 

  • El veterà director rus Andrei Konchalovsky ens apropa a l’horror sense perversions. Més a l’estil Haneke de “La cinta blanca” que al de Spielberg a “La lista de Shindler”. Konchalovsky alleuja la trama interrompent-la d’una manera similar a Brecht, analitzant les culpes alhora que es desenvolupen els fets.
  • SINOPSI: Olga és una aristòcrata russa membre de la Resistència Francesa que és arrestada per la policia nazi per amagar a dos nens jueus durant una batuda. Arrestada i enviada a la presó en espera d’una decisió final, a la presó coneix a Jules, un funcionari francès col·laboracionista que ha d’investigar el cas. Allà també es trobarà amb Helmut, un alt oficial de les SS, que fa molts anys va ser el seu amant.