Miguel Marín, guitarra clàssica

Alexandre Tansman i la Música del Classicisme espanyol en la guitarra

La primera part d’aquesta proposta artística està dirigida exclusivament al compositor polonès Alexandre Tansman, on tocaré les seves quatre obre mes destacades dins del seu repertori per a guitarra. La música de Tansman aporta un enfoc únic i distintiu al repertori guitarrístic amb un estil artístic que cerca la profunditat i la intensitat musical del instrument.

La segona part està dedicada al dos compositors mes representatius del classicisme espanyol en la guitarra, Fernando Sor i Dionisio Aguado. En les seves obres es pot apreciar l’elegància i picardia del estil espanyol envoltades de la estètica del classicisme; un reflex contrastant al estil de la música de Tansman que mostrarà la versatilitat musical de la guitarra clàssica.

Miguel Marín

Miguel Marín neix a Barcelona el 4 de febrer de 1993. Als onze anys comença els seus estudis musicals a l’Escola de Música de Sant Gervasi amb Joan Benejam. L’any 2011 es acceptat per el conservatori del Liceu on empren la seva carrera professional amb Guillem Pérez-Quer com a professor i tutor. Al 2012 rep el seu primer premi en el Concurso de Guitarra Juan Crisostomo Arriaga. L’any 2015 comença els seus estudis de màster a l’ESMUC amb Àlex Garrobé on rebre la matricula d’honor al concert de final de curs. L’any següent rep el primer premi al concurs permanent de Juventudes Musicales de España en la seva 85e convocatoria. Mes endavant rep el primer premi en el 1è Festival Internacional de Guitarra Ferran Sor. Durant els darrers anys ha rebut classes de grans mestres de la guitarra com David Russell, Ricardo Gallén, Zoran Dukic, Carles Trepat, Xavier Diaz. Carlo marchione i Marcin Dylla.

Trobareu mes informació a la web de Miguel Marín.

Programa:
I Part
 • Hommage à Chopin (A. Tansman 1897-1986)
  • I.Prélude
  • II. Nocturne
  • III. Valse romantique
 • Pièce en forme de Passacaille (A. Tansman)
 • Variations sur un thème de Scriabine (A. Tansman)
 • Cavatine (A. Tansman)
  • I. Preludio
  • II. Sarabande
  • III. Scherzino
  • IV. Barcarole
  • V. Danza Pomposa

II Part

 • Fantasie et Variations Brillantes Op. 30 (Fernando Sor 1778-1839)
 • Rondo Op.2 Nº3 (Dionisio Aguado 1784-1849)
 • Fandango Variado Op.16 (Dionisio Aguado)
 • Introduction et Variations sur l’Air Malbrough Op.28 (Fernando Sor)