La regla del juego

LA REGLA DEL JUEGO

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA” (GRATUÏT)

Projecció: dimecres 28 a les 20:30

  • País: França (1939)
  • Durada: 110 minuts
  • Direcció: Jean Renoir
  • Guió: Jean Renoir, Carl Koch
  • Fotografia: Jean-Paul Alphen, Jean Bachelet, Jacques Lemare, Alain Renoir
  • Música: Joseph Kosma
  • Intèrprets: Marcel Dalio, Nora Gregor, Paulette Dubost… VOSE (francès).

  • Aquesta obra mestra dins la historia del cinema i del seu creador, Jean Renoir, és admirable durant tot el metratge amb seqüències clàssiques i una declaració profundament personal de complexitat inusual.
  • SINOPSI: 1939, París i Sologne. Un aviador, enamorat d’una dona de món, no respecta la regla del joc que consisteix a salvar les aparences en una societat dividida fonamentalment en dues classes: els senyors i els criats.