Franziska Andrea Heinzen, soprano – Benjamin Malcolm Mead, piano

Schubert i la música contemporània.

Franziska Andrea Heinzen, soprano – Benjamin Malcolm Mead, piano

La soprano suïssa Franziska Andrea Heinzen és llicenciada amb honors de les universitats musicals de Zuric i Düsseldorf. Va completar el seu art vocal participant en classes magistrals amb músics de renom a nombroses disciplines, incloent els mestres vocals (Hedwig Fassbender, Renée Morloc, Krisztina Laki i Christiane Iven), especialistes en Early Music (Andreas Scholl, Emma Kirkby), així com diverses classes magistrals de Lied amb Wolfram Rieger, Ulrich Eisenlohr, Julius Drake, Christoph Prégardien i Hartmut Höll.

Els seus darrers compromisos inclouen Annio (La clemenza di Tito / Mozart) per al teatre de Trier i Ulm, Susanna (Le nozze di Figaro / Mozart) al teatre d’Hagen (cover) i diverses produccions autònomes com la premier mundial de l’òpera Pantalla de Cristall Líquid de Mouthon a Zuric.

Franziska és també una intèrpret apassionada d’oratoris com nombrosos oeuvres barrocs de Bach o Händel, diverses obres de Mozart i Haydn, que abasten la música romàntica com la Simfonia Nº 4 de Mahler fins a la música contemporània. Ella és un recitalista entusiasta i sovint col·labora amb el company de duo Benjamin Malcolm Mead: Liedduo és el guanyador de la competició Lied Les saisons de la voix 2016, així com el primer premi del segon concurs internacional Liedduo Rhein-Ruhr 2017 i segon premi titular del concurs de música de cambra Sieghardt-Rometsch 2017. Van rebre el premi de dotació musical de la capital estatal de Düsseldorf el 2017 i donaran el seu recital de debut durant la nova sèrie de cançons dedicada a Schubert a Barcelona iniciada per la Schubertíada de Vilabertran el març de 2018.

Heinzen és una jove artista de Britten-Pears i beneficiaria de la Societat Richard Wagner Dortmund, el Junge Musiker Stiftung Bayreuth i la fundació Madeleine Dubuis. L’any 2017, se li atorga el premi de dotació de música del cantó Wallis a Suïssa.

El pianista anglès-polonès Benjamin Malcolm Mead va començar els seus estudis amb el Prof. Boguslaw Strobel a la Robert Schumann Hochschule de Düsseldorf el 2011. Les classes magistrals amb Malcolm Martineau, Graham Johnson, Ulrich Eisenlohr, Hartmut Höll i Wolfram Rieger complementen els seus estudis. Des de 2012 actua anualment a l’International Euregio Rhein-Waal Studentmusicfestival. Mead és el destinatari d’un Deutschlandstipendium i un becari de la Societat Richard Wagner Düsseldorf i l’organització fundada per Yehudi Menuhins Live Music Now.

Des del 2014 actua com a Liedduo amb la suïssa Soprano Franziska Andrea Heinzen amb la qual va rebre el premi de dotació de música de la capital de l’estat de Düsseldorf l’any 2017. Els dos joves músics van obtenir el primer premi en el 2. Concurs Internacional de Cançó de Rhein-Ruhr a l’abril de 2017, segon premi durant el concurs de música de cambra Sieghardt-Rometsch 2017, són els guardonats del concurs internacional Les saisons de la voix 2016 a Gordes (França) i reben un premi especial de Joventuts Musicals d’Espanya a l’hora d’oferir una sèrie de recitals de cançons a Espanya a la Temporada del 2017/2018. Al març de 2018 donaran el seu recital de debut a la nova sèrie de cançons dedicada a Schubert a Barcelona iniciada per la Schubertíada de Vilabertran el març de 2018.

Aquest duo internacional brilla amb llum pròpia en el darrer Curs de Lied del mestra Wolffam Rieger organitzat per Joventuts Musical d’Espanya. I com a guardonats del mateix es presenten a la Xarxa de Músiques amb un programa que reuneix una cuidada selecció de Lieder.

Premi concert curs d’interpretació de Lied 2016.

El duo format per la soprano Franziska Andrea Heinzen i el pianista britànic-polones Malcolm Mead es dedica tan a repertori clàssic de compositors com Franz Shubert, Hugo Wolf o Richard Strauss, com a composicions liederístiques rarament interpretades arribant fins a la música contemporània.

Els seus concerts junts els han duit a Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos i Suïssa. Han sigut elogiats per la seva capacitat per acoblar a la perfecció i per el seu diàleg virtuós entre veu i piano.

Nombrossos cursos de perfeccionament i classes magistrals amb Ulrich Eisnelohr, Wolfram Rieger, Harmut Höll o Julius Drake, Hans Eijackers i Boguslaw Strobel han suposat un important impuls per el seu desenvolupament artístic. L’abril de 2017, el duo guanyar el primer premi al segon concurs Internacional de la Cançó de Rhein-Ruhr
d’Alemanya. També el 2017, el duo va rebre el Premi de Cultura de Música de Düsseldorf. El març de 2018 farà el seu debut al nou cicle de Schubert de la Schubertiada de Vilabertran.