Lore Amenábar – acordió

Lore Amenábar, acordió.
Divendres 20 abril a les 20’30h a la Sala Pintor Torrent de la Església del Socors.
Lore Amenábar neix a Irura l’any 1995. Als 8 anys inicia els seus estudis de acordió i el 2009 passa a ser alumne de Salvador parada al Conservatori Francisco Escudero de Sant Sebastià. El 2013 comença el Grau Superior amb Matti Rantanen a Helsinki.
Aquests son alguns del premis que ha aconseguit tant a nivell individual com en música de cambra: Primer premi en el “Concurso de Acordeón de Arrasate” en categoria infantil (2008) i Junior (2011); primer premi en el concurs de “Jóvenes Músicos de Euskadi” a nivell individual i segon en música de cambra juntament amb el clarinetista Iván Arostegui el 2013.
A mes, va participar en la gravació de la obra de Francisco Escudero “Fantasía Geosinfónica” sota la batuta de Iñaki Alberdi el 2010. El 2015 aconseguí el quart lloc a “Klingenthal Accordion Competition”. A mes el 2016 intrepretá la Premier de Helsinki de la obra “Niin kauan minä trampaan” de Paavo Korpijaakko junt al quartet de corda de la Filarmónica de Helsinki. Finalment, acaba d’obtenir el primer premi al concurs Joventuts Musicals de Espanya.
Actualment continua els seus estudis de postgrau a la Sibelius Akatemia amb el professor Mika Väyrynen.
Experiences, presentació.
L’acordió es un instrument relativament nou que ofereix moltes possibilitat al poder adaptar-se fàcilment a la música de èpoques diferents. La manxa ens permet jugar amb el so per transmetre sensacions mentre els registres ens ofereixen varis colors sonors. Per això, considero que es un instrument camaleònic.
Experiences ofereix predominantment obres originals per acordió, que son òbviament contemporànies, i mes concretament obres de compositors finlandesos dels segles XX i XXI. Son obres de pinzellades dispars que ens traslladen a ambients o paisatges desconeguts. Ara be, voldria a mes fer l’ullet al Barroc amb obres de Bach i Pachelbel com petites mostres del ampli espectre musical que es pot interpretar amb aquest instrument.
Experiences
  • Prière Op. 20 – C. Franck (12 ́)
  • Vento Op.58 – J. Kaipainen (12 ́)
  • Cuatro Diferencias (I, II, IV) – G. Erkoreka (8 ́)
  • Chacona en Fa menor – J. Pachelbel (10 ́)
  • Mephisto Maze – V. Kujala (10 ́)