Déborah Monserrat i Armando Lorente, piano i percussió

Déborah Monserrat i Armando Lorente, piano i percussió

DÉBORAH MONSERRAT TRIAY

Nascuda a Ciutadella, començà els estudis musicals als 8 anys sent deixeble principalment dels pianistes: Marlén Coll, Ireneuz Jagla, Manuel Carra i Miquel Estelrich; de direcció de cor: Joan Company i Juan MªEsteban del Pozo; i de direcció d´orquestra: George Pehlivanian i Felipe Aguirre. Obtingué les titulacions superiors de Piano i de Llenguatge Musical al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Cal destacar la seva activitat docent durant deu anys a càrrec de l´Escola Joves Intèrprets a Menorca, de la qual en va ser la fundadora; continuant durant cinc anys com a professora de piano al Conservatori Professional de Música de Menorca, on en va ser la coordinadora de l´extensió de Ciutadella. Actualment, des del curs acadèmic 2006-07, duu a terme la seva tasca docent al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, sent professora titular des del curs 2009-10, exercint també com a Cap d´Activitats Acadèmiques del centre fins el 2011.

És fundadora (1997) i directora de la Coral S´Estel de Ciutadella fins el 2011, interpretant obres tals com: “Requiem”(Verdi), “Pessebre”(P. Casals), “Cantata de la Fosca i de la Llum”(B. Bibiloni), “Missa”(Rosselló), “Odysseus”(Ll. Mangado), “El Mesías” (F.Haendel), “Cançó d´amor i de guerra”(R. Martínez), “Gloria RV 589” (A.Vivaldi), etc., oferint les seves actuacions arreu de Menorca, Mallorca i Barcelona.

Ha col.laborat amb la Companyia Teatral “Delfín Serra”, dirigint la part musical i estrenant obres de composició pròpia: “Fuente Ovejuna” (2000), “Erma” (2003) i “Es tir per sa culata” (2004)

Ha format part de diferents formacions de cambra compartint escenari amb músics com Adelaida Ponsetí, Iris Taltavull, Lola Bendicho, Gloria Berón, Lluís Sintes i actualment amb Armando Lorente.

Ha cultivat les arts escèniques, sent directora musical de la companyia Il.lusions Teatre al llarg de 3 anys. Tot seguit des del 2014 creà una empresa pròpia juntament amb Andreu Burguera: Baleartmusic, que ha produit musicals professionals com Grease-El Musical (llicència TRW) i El Viatge de la Tris, que dins el 2019 aixecarà teló a Madrid.

Actualment Baleartmusic està treballant per estrenar un musical-monòleg titulat “No hay bien que por mal no venga, o algo así…” protagonitzat per David Ordinas i per a oferir el proper desembre 2018 a l´Auditorium de Palma Peter Pan el Musical (llicència MTI), versió de Broadway que arribarà per 1ª vegada a Espanya.

ARMANDO LORENTE

Realitzà estudis musicals en el Conservatorio Superior de Música de Madrid, obtenint premi de fi de carrera, i en el Sweelink Amsterdam Conservatorium “Uitvoerend Musicus Diploma”

La crítica especialitzada ha usat diferents definicions envers la seua personalitat, encara que la més encertada és la extraodinària capacitat per la versatilitat estilística. Posseeix un ampli ventall de recursos musicals i artístics que ha anat assolint al llarg de més de 30 anys, amb els que ha compartit escenari amb artistes de primer nivell, fent una destacada tasca de divulgació d´obres per a percussió de tots els temps, des dels clàssics fins a obres d´autors actuals.

Compromès amb tot allò que suposi innovació, Lorente va ser dels primers músics que a principi dels 80 es va interessar per dur la música més enllà de la informació d´una partitura, convertint-se en punt de mira de músics com Horacio Icasto, Santiago Reyes, Miguel A. Chastan, David Thomas, Carlos Benavente, Lou Bennett, Carlos Carli, Jorge Pardo…

Ha col.laborat i enregistrat obres de compositors com Luis de Pablo, Cristobal Halfter i Francisco Guerrero.

Ha format part de les formacions més representatives de la música contemporània espanyola: Grupo Instrumental de Madrid, LIM, KOAM, CÍRCULO de Madrid….i algunes europees tals com NOCO MUSIC, K-104 i WIND.

Tenim a Lorente en la vessant de compositor, creant varies obres per diferents agrupacions: solos, duos, música de cambra, ensembles de percussió i orquestra. Algunes d´elles publicades per l´editorial francesa Alfonce Production.

I ens trobam a Lorente com a docent, organitzant cursos i festivals internacionals, que l´ha duit a compartir escenari en gires per Europa, Asia i Amèrica, juntament amb músics com Philippe Spiesser, Sanlim Jiao, Juanjo Guillem, Peter Erskine, Alex Acuña, Dave Samuels, etc.

Fou percussionista a l´Orquesta de Radio Televisión Española i actualment és solista de percussió de l´Orquestra Simfònica de les IIBB. També és professor titular al Conservatori Superior de Música de les IIBB i professor al Centro Superior Katerina Gurska a Madrid.

Armando Lorente és “Endorsed” d´instruments Yamaha a Espanya.

1ª PART:

“Suite 1, Sol Major” (J.S. Bach)

“Concert per a marimba” (N. Rosauro): I. Greeting

II. Lament

III. Dança

IV. Farewell

2ª PART:

“Spiegel im spiegel” (A. Pärt)

“Blue rondo a la turk” (D. Brubeck)

“Ragazza” (A. Lorente)

“Libertango” (A. Piazzolla)

“La vida que viene” (A. Lorente)

“Danza española”- La vida breve (M. Falla)

Marimba / vibráfono: Armando Lorente

Piano: Déborah Monserrat

El concert tindrà lloc dia 23 de juliol de 2018 al Calustre del Seminari de Ciutadella a les 21:00 hores.