Cooking America – Mercedes Gancedo i Beatriz Miralles – veu i piano

Cooking America

Mercedes Gancedo i Beatriz Miralles – veu i piano

Divendres 7 de desembre de 2018 a les 20:30 hores a la Sala Torrent de la Església dels Socors.

Mercedes Gancedo (1990) és una soprano lírica de Buenos Aires, Argentina. Als seus 15 anys, va ser becada per la Fundacién de Música de cambra  de Buenos Aires durant cinc anys consecutius per treballar amb el mestre Wilheim Opitz. Després de graduar-se dels seus estudis superiors de cant en l’I.S.A Teatre Colón de Buenos Aires, Gancedo va debutar als 18 anys amb el rol de Despina (Cosi fan tutte) en el Teatre Roma de Buenos Aires.

Guanyadora del premi “Jove promesa artistica de caracter internacional” de l’Asociacién de Criticos de la Republica Argentina i de la beca “Teresa Griineisen” de la Fundació  Mozarteum per estudiar en l’exterior, la soprano continuà la seva formació a Europa amb mestres com Jaume Aragall, Eduard Giménez, Alicia Nafé, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé, Cecilia Bartoli, entre uns altres. A Barcelona, va obtenir una beca per als seus estudis en el Master de Lied “Victoria dels Angeles” en l’ESMUC (Escola Superior de Musica de Catalunya).

En Espana, Mercedes ha interpretat rols com Mariana (Das Liebesverbot), Berta (Il Barbiere vaig donar Siviglia), Pamina (Die Zauberfléte), Allisa (Lucia vaig donar Lammermoor), Clarina (La Cambiale vaig donar Matrimoni), Micaela (Carmen), Kate Pinkerton (Madame Butterfly), Zweite Dóna’m (Die Zauberfléte, Comtessa vaig donar Ceprano (Rigoletto), Giannetta (L’Elisir d’amore) en teatres com el Teatre Campoamor d’Oviedo, Teatre Jovellanos de Gijon, Teatre Sarria de Barcelona, Teatre La Farandula de Sabadell, Gran Teatre del Liceu, Festival Castell de Peralada, entre varis mes, sota la batuta de mestres tals com Enrico Delamboye, Daniel Montané, Riccardo Frizza, Josep Pons, entre uns altres.

L’artista també aquesta fent una notable carrera en el gènere de Lied, participant en importants sales i festivals com Schubertiada de Vilabertran, el festival LIFE Victoria, el nou Barcelona Obertura Spring Festival, el Palau de la Musica Catalana i L’Auditori de Barcelona. Ha guanyat el concurs “Xarxa de Musiques” de JJMM d’Espana, realitzant una gira a nivell nacional juntament amb la pianista Beatriz Gonzalez Miralles, amb qui ademas grab6 el seu primer Album, “Cooking America!” (2017).

Gancedo ha estat guardonada en la “Competizione dell’Opera” (Dresden, Alemanya), Diputacién de Barcelona en “Francisco Viñas” (Barcelona, Espana), “Premi Primer Palau” en el Palau de la Musica Catalana (Barcelona, Espanya). Ademas d’altres concursos nacionals com el premi “La veu de mes avenir” en Logroño, premi en “Pla Balaguer’, sent guanyadora absoluta en els concursos CIM (Barcelona), XXI Podiums de Musica de Camara, XIll “Luis Mariano” i “Josep Palet”. Va ser proclamada Millor Veu Jove Femenina 2018 per Opera Jove de Catalunya.

Beatriz Miralles estudià en el Conservatori Superior de Musica de Madrid en l’especialitat de piano amb la catedràtica Pilar Bilbao, cursant a mes l’especialitat d’Acompañamiento Vocal amb el professor Juan Antonio Alvarez Parell. Vaig estudiar també amb els pianistes Leonel Morales, Ivan Citera i Ofelia Montalban. Ha rebut Masterclass de Vladimir  Ovchinikov, Imre Rohman, Vinzenzo Balzani , Andreas Frohlich, Jan Kadlubisky, entre uns altres. En l’aho 2013 va assistir com a alumna convidada al Conservatori Superior de  Musica de Friburg (Alemanya), on va ser instruïda en l’especialitat de Liedgestaltung (acompanyament vocal) pel Repertorista Matthias Alteheld. En 2016 finalitzà el Master de Lied en ESMUC sota la tutela del mestre Francisco Poyato.

Ha col·laborat amb cantants com Mercedes Gancedo, Pablo Rossi Rodino, Maria Mendizabal, Susana Peon, Martina Ribalta, Mireia Tarrag6, Maria Alonso, Graciela Vaig donar Palma o Andrés Jiménez Ramirez. L’artista gravà al costat de la cantant Susana Peón i l’actor Aarón Martin Pozo el disc “De norte a sur con la nostalgia de una canción”, en el qual el tango i el jazz són els protagonistes. Va ser seleccionada, al costat de Maria Alonso i Mercedes Gancedo per participar en el Festival de Musica als Parcs a Barcelona amb el seu espectacle  “Mignon”, creat a partir dels textos de l’escriptor J. W von Goethe.

Des de l’any 2015 forma duo estable amb la cantant Mercedes Gancedo, sent guardonat en diversos Concursos de Camara com: Concurs CIM Barcelona, Podis de Musica de  Cambra, Paper de Musica de Capellades, entre uns altres. Al desembre de 2017, Beatriz i Mercedes graven el seu primer disc, Cooking America!, tenint oportunitat de presentar-ho en diverses ciutats espanyolas dins de la Gira de Joventuts Musicals. Graven a mes una selecció de cançons del compositor malagueny Daniel Lozano per al seu nou àlbum “Líricas”. Recentment, Beatriz i Mercedes van realitzar una maqueta amb Catalunya Radio en el Petit Palau amb obres de Mahler, Wolf, Schumann, Fauré, entre uns altres. Actualment prepara, amb el seu companya Mercedes, nous projectes en el Palau de la Musica i en L’Auditori de Barcelona.

 

 

 

Programa

PART I

 • CARLOS GUASTAVINO
  • Encantamiento
  • Jardín Antiguo
  • Pueblito, mi pueblo
  • Pampamapa
  • Cuatro canciones argentinas
   • Desde que te conocí
   • Viniendo de Chilecito
   • En los surcos del amor
   • Mi garganta
 • ALBERTO GINASTERA
  • Cinco canciones populares argentinas
   • Chacarera
   • Triste
   • Zamba
   • Arroró
   • Gato
 •  XAVIER MONTSALVATGE
  • Cinco canciones negras
   • Cuba dentro de un piano
   • Punto de Habanera
   • Chévere
   • Canción de cuna para dormir a un negrito
   • Canto negro

PART II

 • LEONARD BERNSTEIN
  • I hate music!
   • My name is Barbara
   • Jupiter has seven moons
   • I hate music!
   • A big indian and a little indian
   • I’m a person too
  • Four recipes
   • Plum pudding
   • Ox-tails stew
   • Tavouk gueunksis
   • Rabbit at Top Speed