Maria Torres, clarinet i Eduard López, piano

Maria Torres, clarinet i n’Eduard López, piano ens oferiran el seu concert al cicle Clàssics tot l’any.

Maria Torres, clarinet

El 2014 va obtenir el títol de Grau Mitja de clarinet al Conservatori de Música de Menorca amb els professors Tolo Mercadal i Toni Carrillos. Amb l’orquestra del
Conservatori va participar a un intercanvi a Bulgària. L’any 2018 va acabar el Grau Superior de clarinet amb el professor Isaac Rodríguez al Conservatori Superior del Liceu.
L’any 2016 va estar com a reserva de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. He participat amb l’orquestra del Conservatori Superior del Liceu a l’òpera “Il barbieri di Siviglia” al Gran Teatre del Liceu a l’octubre del 2017. Es membre desde els 11 anys de la Banda Municipal de Ciutadella, i fa 7 anys també es membre de la Banda de música de Ferreries. Ha participat a diversos cursos de clarinet a Menorca, a Catalunya i al Festival Pau Casals de Prades, França durant 2 anys. Ha participat a diverses masterclasses de clarinet amb Michel Lethiec, Olivier Patey, Martin Flröst, Calogero Palermo, Juanjo Mercadal, Harri Mäki, Livio Russi, Johnny Teyssier, Pedro Franco, Giovanni Punzi, Michael Wayne, Mark de Wiel i Yehuda Gilad. Actualment, està cursant primer curs de Màster d’Interpretació i Pedagogia a la Royal Danish Academy of Music, amb el professor John Kruse. Ha participat amb l’orquestra de la Royal Danish Academy of Music a 2 concerts a la Royal Danish Opera House.

Eduard López, piano

Nascut a Ciutadella de Menorca al 1995, començà els seus estudis musicals als 9 anys al Conservatori de Menorca amb el pianista Jesús Ferrer. Al 2014 es gradua del Grau Professional d’Interpretació amb les màximes qualificacions sota el mestratge de la pianista Mar Vidal. Aquest fet va fer possible la participació del pianista al PREMI EXTRAORDINARI el qual li va ser entregat per unaminitat. Durant la seva formació a Menorca, als 13 anys obté el 1r premi al Concurs per Joves Intèrprets de Menorca, organitzat per la fundació FIDAH, participa activament al curs tutelat per Genary Dzyubenko i va reb diverses masterclass amb professors com Andreu Riera , Albert Díaz i Daniel Ligorio. El pianista també va formar part de l’intercanvi realitzat amb el conservatori de Plovdiv “Orchestral Project” com a solista. Al 2012 va realitzar el concurs d’intercentros melómano.

Al 2014, el menorquí va accedir als Estudis Superiors de Música en l’especialitat d’Interpretació Clàssica al Conservatori Superior del Liceu, sota la tutela dels professors Daniel Ligorio i Alba Ventura amb qui ha obtingut excelents qualificacions. En l’àmbit de la música de Cambra, ha cursat baix el mestratge dels professors Daniel Mestre, Daniel Ligorio i Pep Surinyac. Al mateix temps, el jove pianista reb diverses masterclass amb els pianistes Enrique Bagaria i Giorgi Latso en l’especialitat d’interpretació del piano, i amb el
pianista Josep Buforn i les sopranos Carmen Bustamante i Susana Caligaris, tots  especialitzats en el repertori liederístic. Sl 2016 L’intèrpret va participar com a actiu al Curs Internacional Emili Pujol a Cervera baix les instruccions de la professora Alba Ventura. També actua amb la soprano Laura del Río al Parlament de Catalunya durant l’homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor. El 2018, el pianista ha debutat com a solista amb la banda Municipal de Ferreries amb l’obra Rhapsody in blue de Gershwin.

 

Programa:

  • Première Rhapsodie per a clarinet i piano; DEBUSSY
  • Sonata No.1 in F minor per a clarinet i piano; BRAHMS
  • Standchen – Gretchen und spinnrade; (piano sol) SCHUBERT/ LISZT
  • Fantasia di La Traviata per a clarinet i piano; D. LOVREGLIO