David Antigüedad, guitarra

Divendres 22 de febrer de 2019 a les 20:30 hores David Antigüedad ens oferirà la seva proposta Come, Heavy sleep.

David Antigüedad Mangas és un guitarrista clàssic nascut a Salamanca el 1993. Comença els seus estudis de guitarra a l’edat de 8 anys de la mà de Marc Martín al Conservatori Professional de Salamanca, acabant-amb Premi Extraordinari als 18, quan accedeix al Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó amb els professors Hugo Geller i Dimitri van Halderen per realitzar Estudis Superiors. Dos anys més tard, el 2013, se li concedeix una beca Erasmus i es trasllada a Maastricht (Països Baixos) per estudiar amb el famós guitarrista Carlo Marchione al Maastricht Conservatorium, on obté el títol de Bachelor amb distinció el 2015. A continuació es trasllada a Saragossa, on continua la seva formació amb els professors Pedro Mateo González i Àlex Garrobé i imparteix classes de guitarra a diferents escoles de música.

Actualment resideix a Salamanca. A més de la seva formació acadèmica, s’ha perfeccionat en cursos i classes magistrals amb guitarristes de la talla de Ricardo Gallén, Carles Trepat, Margarita Escarpa, Leo Brouwer, Raphaella Smits, Zoran Dukic, Judicaël Perroy o Marlon Titre, entre altres. David ha participat activament en diversos festivals i concursos, aconseguint premis com el 1er Premi en la modalitat juvenil del XII Concurs Internacional de guitarra José Tomás – Vila de Petrer (Alacant, 2013) o el 1r Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (Sabadell, 2016). Ha ofert recitals com a solista i de música de cambra a Espanya, Països Baixos i Bèlgica. Entre els seus projectes recents destaquen el seu debut a la sala Juan March de Madrid a l’octubre de 2017 i les gires de concerts per a la Xarxa de Músiques 17-18 de Joventuts Musicals d’Espanya i AIEnRUTa Clàssics 2017-2018 d’AIE. Al marge de la música clàssica, toca la guitarra elèctrica en diferents gèneres i està interessat en diversos estils musicals. Encara que de formació autodidacta, ha rebut classes del guitarrista professional i músic d’estudi Joan Turó, centrant-se en la tècnica de la guitarra elèctrica i en l’estudi del llenguatge modern i el jazz.

Come, Heavy Sleep (“vine, profund somni”) és un recital de guitarra que gira al voltant de la metàfora del somni com mort, profund i etern, i que exemplifica com aquesta ha influït en compositors i les seves obres.
Des de la cançó renaixentista per a veu i llaüt de l’anglès John Dowland en què es va basar el també britànic Benjamin Britten per a la seva Nocturnal, passant per la chacona per a violí de Bach, aquest programa ens transporta a unes pàgines de reflexió i expressió de la foscor, el urgent o el dolorós de l’etern misteri: la Mort.

 

PROGRAMA

John Dowland (1563-1626)

Come, Heavy Sleep

(4’)

Benjamin Britten (1913-1976)

Nocturnal after John Dowland for Guitar, Op.70

(17’)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Chacona de la Sonata en Re menor para violín solo, BWV 1004

(15’)

II

Tōru Takemitsu (1930-1996)

All In Twilight –Four Pieces for Guitar-

(10’)

Fernando Sor (1778-1839)

Fantaisie Élégiaque à la mort de Madame Beslay, Op.59

(16’)