Los 400 Golpes

LOS 400 GOLPES

CICLE: “HISTÒRIA DEL CINEMA” (GRATUÏT)

Projecció: dimecres 27 a les 20:30; dijous 28 a les 20:30

  • País: França (1959)
  • Durada: 99 minuts
  • Direcció: François Truffaut
  • Guió: François Truffaut, Marcel Moussy
  • Fotografia: Henri Decaë
  • Música: Jean Constantin
  • Intèrprets: Jean-Pierre Léaud, Albert Rémy, Claire Maurier, Guy Decomble,… VOSE (francès, anglès)

  • El que van dir coneguts directors en el seu dia de l’òpera prima de Truffaut: Luis Buñuel: “Adoro Los 400 golpes'”; Robert Rossen: “Un film fantàstic”; M.G. Clouzot: “El film amb més sensibilitat que he vist des del final de la guerra”; Godard: “Amb Los 400 golpes Truffaut entra al cinema modern”.
  • SINOPSI: Amb només catorze anys, Antoine Doinel es veu obligat no només a ser testimoni dels problemes conjugals dels seus pares, sinó també a suportar les exigències d’un sever professor. Un dia decideix fer campana amb el seu amic René i la seva descoberta l’arrossegarà a una sèrie de mentides de les que voldrà alliberar-se.