Anton & Maite – Piano Duo

Antón Dolgov Vikulov i Maite León Ruiz

Antón & Maite – Piano Duo és un dels duets espanyols amb més projecció de la seva generació. Tots dos pianistes compten amb nombrosos premis com a solistes, i com a duo han guanyat el 2n premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra de Panticosa, 2n premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra “Anton García Abril” i el 2n premi en la 88º edició del Concurs Permanent “Joventuts Musicals d’Espanya”, un dels concursos de música més rellevants del país.

El duo es forma en 2012 al Conservatori Superior de Música d’Aragó (CSMA), sota la tutela de Miquel Àngel Ortega Chavaldas i el Duo Del Valle. També reben consells dels pianistes Juan Fernando i José Enrique Moreno-Gistaín.

La premsa musical els ha descrit com un duo “amb una gran sensibilitat i gust musical”, a més de “Mostra una perfecta sincronització entre els dos pianistes”.

Els seus projectes més propers inclouen concerts amb diverses orquestres espanyoles, una gira per la Xina per a l’estiu 2018 i una gira de concerts per Espanya per a la temporada 2018-2019.

El ciclo de la vida

L’estructura del concert està subjecta al concepte del “Cicle de la vida” i es desenvolupa en forma de línia temporal que avança des de la innocència infantil fins a la vellesa i la mort. Així doncs, interpretarem obres que estan relacionades en el seu caràcter, estructura i rerefons amb cadascuna d’aquestes etapes vitals. El programa presenta breus explicacions abans de cada obra que serien el fil conductor per al “viatge musical” de l’espectador.

Programa

  • W.A. Mozart: Sonata en Do Mayor Kv. 521
  • W.A. Bolcom: The Serpent´s Kiss (arreglo para cuatro manos realizado por nosotros)
  • F. Mendelssohn: Andante & Allegro Brillante op.92
  • F. Schubert: Fantasía en Fa menor D.940