Concert Clara Franco Pons i Marie Weckesser

Dilluns  6 de maig de 2019 a les 20:00 hores tindrà lloc el concert de fi de grau del Conservatori Professional de Música de Menorca. Actuaran Clara Franco Pons i Marie Weckesser.

Clara Franco Pons neix a Ciutadella de Menorca el 6 de novembre del 2001. Comença la seva formació musical a l’Escola Municipal de Música de Ciutadella el 2006 amb Manuel Guerra. Als 9 anys va seguir els estudis al Conservatori amb el professor Tolo Mercadal, amb el que va cursar tots els Ensenyaments Elementals. Els Ensenyaments Professionals els ha cursat amb el professor Antoni Carrillos.

Ha participat amb cursos de perfeccionament de clarinet amb els professors Tolo Genestar i Joan Mesquida. A més, ha tingut l’oportunitat de participar al Primer Festival Internacional del Clarinet de Madrid, amb masterclass a càrrec del clarinetista Paul Meyer.

Amb la Banda del Conservatori de Menorca ha realitzat cursos amb Hilari Garcia i Jacob de Hann. També, amb aquesta agrupació ha participat en la trobada de bandes dels Conservatoris de les Illes Balears el 2015 a Palma de Mallorca.

El 2014 va entrar a la Banda de Música de Ferreries, amb la qual ha actuat com a clarinet solista. El 2015 també entra a la Banda Municipal de Ciutadella, amb la qual també ha actuat com a clarinet solista. Des de l’inici de la Banda d’Alaior també en forma part. Ha col·laborat amb la Banda de Maó i ha participat amb la Banda de Joves de Menorca.

Aquest curs ha participat amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori en el projecte Link Up.

Repertori Clara Franco:

  • Studio Primo …………………………….. G. Donizetti
  • Vibraciones del Alma……………………M. Yuste
  • Concertí………………………………………C. M. von Weber

 

 

 

 

 

 

Marie Weckesser, nascuda a Berlín, Alemanya, l’any 1974.

Comença a l’edat de 4 anys amb estudis de flauta amb la seva mare. Als 6 anys entra a l’escola de música Dresden Land / Radebeul per aprendre violí.

En els anys noranta estudia filologia a la universitat de Humboldt a Berlín i segueix amb una carrera professional de fusteria. El 2003 troba feina a Terrassa i ve a viure a Espanya. En el seu temps lliure participa en diverses formacions locals de pop/rock i porta la direcció d’un grup a capella de música dels Balcans.

L’any 2012 busca un canvi i ve a Menorca. Aquí es presenta a les proves d’accés del Conservatori Professional de Música i Dansa de Menorca i comença amb els estudis del grau professional de violí amb les professores Immaculada Escrivà Clar, Núria Jarque Ceberio, Carme Cardona Mir i Gloria Galàn Parra, la seva tutora actual.

 

  • Ludwig van Beethoven 1770 – 1827

Sonata No. 5 en Fa Major, Opus 24, Frühlingssonate

Primer Movimiento, Allegro

  • Eugène Ysaÿe 1858 – 1931

Rêve D’ Enfant, Opus 14

  • Dmitri Borísovich Kabalevsky 1904 – 1987

Violin Concierto en Do Major, Opus 48

Primer Movimiento, Allegro molto e con brio