Duo del Valle

Concert del Duo del Valle piano a quatre mans, comprau les vostres entrades a Codetickets.

Després del seu triomf al prestigiós ARD International Music Competition (Munic, 2005), el duo de els germans Víctor i Luis del Valle (Vélez-Màlaga) ha estat molt aviat reconegut com una de les agrupacions de cambra més excel·lents d’Europa.

Han estat més distingits amb la Medalla de Plata del cicle “El Primer Palau” (Palau de la Música de Catalunya. Barcelona, ​​2005), guardonats en el concurs europeu “Musiques d’Ensemble 2008 “(París) i” Premi del Públic “al” XI Dranoff International Two Piano Competition “de Miami (EUA). Al novembre d’aquest mateix any, es van proclamar també guanyadors i Premi Especial Mozart al Bialystok International Piano Duo Competition (Polònia). A l’abril de 2011,  van rebre el Premi del Públic al XXI Central European Music Festival (Zilina, Eslovàquia), on es van donar cita els guanyadors dels concursos internacionals més rellevants (Queen Elisabeth Competition, Txaikovski Competition, ARD …).

Les seves activitats inclouen actuacions a l’Auditori Nacional de Música de Madrid, el Teatre Monumental de Madrid, el Teatre de la Maestranza (Sevilla), al Palau de la Música de Catalunya i el Gran Teatre del Liceu (Barcelona), Auditori de Saragossa, Palau de la Música de València, Auditori de Galícia (Santiago de Compostel·la), Auditori Dom Musiki (Moscou), Herkulessaal i Gasteig (Munic), Liederhalle (Stuttgart), Congress Centrum (Hannover), Théâtre des Bouffes du Nord (París), Teatre Nacional (Panamà), Teatre Metropolità de Medellín (Colòmbia), Finlàndia Hall i Finnish National Opera (Hèlsinki), Estònia Konsertdisaal (Tallinn) …

Han actuat amb orquestres com l’Orquestra de RTVE, la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra, l’Orquestra Simfònica de Galícia, la Filharmonia de Galícia, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Orquestra de Cambra “Siemens” de la Escola Superior de Música Reina Sofia, Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, Bialystok Philharmonic, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Münchener Kammerorchester, Symphonieorchester des SWR de Stuttgart, Hèlsinki Philharmonic, sota la batuta de directors com Bogdan Oledski, Howard Griffiths, James Ross, Ralf Gothoni, Peter Csaba, Juanjo Mena, Yakov Kreizberg, Antoni Ros Marbà, André de Ridder, Guillermo García Calvo, Okko Kamu …

Els germans Víctor i Luis del Valle han gravat música de Tomás Marco costat de l’Orquestra Filharmònica de Màlaga. També han col·laborat amb l’orquestra Reial Filharmonia de Galícia en la realització d’un CD amb obres desconegudes del compositor gallec José Arriola, editat pel segell Brilliant.

A més, han gravat per a TVE, Canal Sud, RNE “Ràdio Clàssica”, Catalunya Ràdio, BR (Ràdio de Baviera), SWR (suïn-Westen Ràdio), Ràdio Klasika (Slovakia) i per al segell discogràfic SONY Espanya. El seu disc “Impulse”, un projecte discogràfic editat per IBS CLASSICAL, que ha obtingut una fantàstica acollida de crítica i públic, ha rebut premis de les revistes especialitzades més importants d’Espanya (Scherzo i Melòman).

Involucrats en l’acostament de la música clàssica al gran públic, el Duo de la Vall va crear el 2014 costat de la cantant Pasión Vega l’espectacle “2 Pianos amb Passió”, mestissatge músic-teatral que va ser presentat amb gran èxit en una gira per tota la geografia espanyola, sent gaudit per més de 40.000 espectadors.

La crítica musical els ha qualificat de “prodigis”: “Bellesa sonora, virtuosisme … en el seu prodigiós i renovador pianisme. “(El País).” … els germans Luis i Víctor de la Vall que, amb la  Valse de Ravel, van superar la barrera del so aconseguint tímbriques màgiques. “(Alerta, Santander). “…. magistral va ser la interpretació de Víctor i Luis del Valle. Esplèndid virtuosisme, inaudita disposició al risc i la més alta seguretat d’estil s’uneixen en aquests dos músics …. sons que treuen la respiració …. molt poques vegades se senten obres de Mozart d’una manera tan convincent. ” (Stuttgarter Zeitung). “…. van fer que dos de simples pianos de cua sonessin com la Filharmònica de Viena. “(Panamà Amèrica- Epasa).” … aquests magnífics respecten estils i tècniques, però deixen molt clara la seva pròpia veu, que és jove i atrevida, vitalista i plena d’humor, expressiva i musical al màxim. ” (La província. Diari de Girona de Gran Canària).

El duo dels germans de la Vall es va formar a l’Escola Superior de Música Reina Sofia sota la direcció de Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. Posteriorment van continuar la seva formació com cameristas amb Márta Gulyás, Eldar Nebolsin i Ralf Gothoni, sempre amb el suport de la Fundació Màlaga. També han rebut consells dels mestres Pierre-Laurent Aimard, Katia i Marielle Labèque, Ferenc Rados, Menahem Pressler, Zoltán Kocsis, Daniel Barenboim i Martha Argerich.

En l’actualitat, Víctor i Luis del Valle compaginen la seva activitat concertística amb la seva tasca docent al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid i el Conservatori Superior de Música de Màlaga. Són convidats freqüentment per impartir lliçons magistrals de piano i de música de càmera tant a Espanya com a l’estranger. La Junta d’Andalusia a través del seu Institut Andalús de la Joventut els ha atorgat la distinció “Premi Màlaga Jove” per la promoció de Màlaga a l’exterior. A més, la seva ciutat natal, Vélez-Màlaga, els ha concedit el “Escut d’Or” per la seva carrera artística.

Programa

Dúo del Valle
Piano – Memorial Anton Aguiló
Víctor del Valle
Luis del Valle

Part I

 • Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791)
  Sonata per a piano a a quatre mans en do major K. 521
 • Györgi LIGETI (1923-2006)
  Cinc peces per a piano a quatre mans

Part II

 • John CORIGLIANO (1938-)
  Chiaroscuro per a dos pianos (1997)
 • Maurice RAVEL (1875-1937)
  La valse M.72
 • Witold LUTOSŁAWSKI (1913-1994)
  Variacions on a Theme by Paganini per a dos pianos