Quartet Vela

Concert del Quartet Vela, comprau les vostres entrades a Codetickets.

Biografía

Carla Obach, Débora Ñancupil, Marina Rosés i Laura Allès són les components de Quartet Vela. El quartet es formà l’any 2012 al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Després de realitzar individualment els estudis de perfeccionament arreu d’Europa (Països Baixos, Alemanya, França i Dinamarca), l’any 2016 els membres del grup es traslladen a Aarhus (Dinamarca), on compatibilitzen els concerts com a grup professionalitzat amb la realització de màsters i postgraus a la Royal Academy of Music Aarhus (Reial Acadèmia de Música d’Aarhus).

Recentment, el Quartet Vela ha estat becat pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona per cursar el màster de música de cambra en aquest mateix centre. Actualment el quartet ha fixat la residència a Barcelona, si bé continua realitzant gires per tota Europa.

Entre altres premis i distincions, és de remarcar que l’any 2017 Quartet Vela obtingué el tercer premi del DR P2 Kammermusikkonkurrence de la Ràdio Danesa, el concurs de música de cambra més important del país, que té lloc cada tres anys. Durant la seva estança a Dinamarca el quartet ha actuat a llocs com l’Auditori de la DR (Ràdio Danesa), Musikhuset Aarhus, Musikkens Hus Alborg, Kulturstedet Lindegaarden, Kulturhuset Galaksen, KunstCentret Silkeborg Bad, Hall   Mantziusgården, i nombroses esglésies de la regió.

El Quartet Vela ha participat en diversos festivals i cicles de música clàssica: Bornholms Festival, Rued Langgaard Festival (Dinamarca), Festspiele Mark Brandenburg (Alemanya), Festival Palma de Primavera (Mallorca), Cicle de Música de cambra de Cerdanyola, Cicle Música als Parcs i Cicle Estones de clàssica de Sant Just Desvern. I ha actuat a diferents escenaris de l’Estat com l’Orfeó Badaloní, Casa del Poble de Formentera, JJMM de Ciutadella, JJMM de Maó i Sala Reynols, entre d’altres.

Així mateix, ha rebut Masterclass de músics internacionals com Nobuya Sugawa, Jean-Yves Fourmeau, Claus Olesen, Virgo Veldi i Arno Bornkamp.

 

Programa

Quartet Vela
Quartet de saxòfons
Carla Obach Esteban, saxòfon soprano
Débora Ñancupil Troncoso, saxòfon contralt
Marina Rosés Gibert, saxòfon tenor
Laura Allès Pascual, saxòfon baríton

Part I

 • David SALLERAS (1980-)
  Quartet per a saxos – Volum 2
 • George GERSHWIN (1898-1937)
  Porgy and Bess

Part II

 • Astor Piazzola (1921-1992)
  Adiós Nonino
 • György LIGETI1923-2006)
  Six Bagatelles for Wind Quintet
 • Ferenc FARKAS (1905-2000)
  Old Hungarian dances from de 17th Century