Luis Alejandro García Pérez, guitarra

Luis Alejandro García Pérez, guitarra

Amb més de 20 premis nacionals i internacionals en el seu haver, Luis Alejandro García (Tenerife, 1993) és un dels guitarristes espanyols més llorejats de la seva generació. Lloat com un intèrpret que combina “virtuosisme amb una excepcional musicalitat, repleta de matisos” (Enric Madriguera, Russel Cleveland Director of Guitar Studies at UT Dallas), s’ha alçat amb Primers Premis en certàmens com el Concurs Internacional de Guitarra “José Tomás – Villa de Petrer”, el Concurs Internacional “Ciutat de Còria”, el Concurs Internacional de Guitarra “Fernando Sor”, el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya o el Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona “Miquel Llobet”.

Ha fet concerts i impartit masterclass per gran part de la geografia espanyola, Alemanya, els Estats Units, Àustria, Xile, l’Argentina o Andorra, i ha col·laborat amb diferents orquestres, com la OST o la OSLP. En 2018 va publicar el seu primer CD, “Llaços sobre l’Atlàntic”, produït pel segell JSM Guitar Rècords, en el qual enllaça la seva formació clàssica amb la seva passió per la música llatinoamericana. És component de Canary Guitar Quartet, amb el qual ha estat premiat internacionalment, a més d’haver publicat el seu primer treball discogràfic, “21”. En continu creixement, la seva carrera li portarà a debutar com a solista en espais tan insignes com el Palau de la Música Catalana (Octubre 19’) o el Teatre Monumental (Abril 20’), al costat de l’Orquestra i Cor de Ràdio Televisió Espanyola, així com gires pels Estats Units, Mèxic, el Brasil o gran part d’Europa, com a artista de EuroStrings 2019/2020.

Natural de la Laguna (Tenerife), és titulat en Guitarra pel CSMC amb Matrícula d’Honor, així com en Musicologia amb el Premi Extraordinari de Fi de Carrera. S’ha format amb diversos professors de talla internacional com Leo Brouwer, David Russell, Carlo Marchione, Aniello Desiderio, Judicael Perroy, Zoran Dukic o Marco Tamayo. En 2017 va completar els seus estudis de màster amb matrícula d’honor en la Esmuc de Barcelona, sota la tutela d’Àlex Garrobé.

El guitarrista canari és l’últim guanyador de la seva modalitat del Concurs de JM España. “Llaços sobre l’Atlàntic” neix del vincle que uneix a Canàries amb els tres continents que l’envolten: Àfrica, Amèrica i Europa. Com a pedra angular, donada la seva ubicació en l’Oceà Atlàntic, l’arxipèlag s’ha nodrit i es nodreix d’un ampli espectre cultural. L’anomenada tricontinentalidad ha inspirat aquest projecte que desperta i evoca sentiments a través de la música que emana de les cordes de la guitarra en un recorregut per les composicions d’autors de Catalunya, Espanya i Hispanoamèrica.

 

 

 

PROGRAMA

E. Lecuona: Danzas afrocubanas

M. Llobet: Romanza

A. J. Manjón: Aire Vasco

A. Lauro: 3 valses venezolanos

M. M. Ponce: Sonata Romántica

A. Tansman: Variaciones sobre un tema de Scriabin

J. Turina: Fantasía Sevillana