Oslo Opera Duo – Cartes d’Amor de l’era romàntica

Cartes d’Amor de l’era romàntica
Un viatge per les obres més representatives del romanticisme de l’època en què la música de cambra era el gènere més important. Incloent obres no originals per a flauta de compositors com Schubert, Schumann, Mendelssohn i Franck.

Flauta i piano
Els components d’Oslo Òpera Duo es van conèixer aquest mateix any en l’orquestra de l’Òpera Nacional de Noruega, on han compartit escenari en nombroses ocasions, interpretant un gran repertori d’òperes i simfonies. Comencen la seva marxa cambrística amb concerts privats. Després de rebre molt bones crítiques decideixen fundar aquest duo, amb l’única ambició de gaudir de la música de cambra i créixer musicalment. En la seva curta vida com a grup de cambra ja han estat convidats a donar concerts a l’auditori de l’escola de música “Baratt Due” d’Oslo i a el 25 aniversari de festival Nederlands Fluit Genootschap a Amsterdam. El seu ampli repertori abasta des del barroc a l’modernisme de el segle XX. Han estat els guanyadors de l’últim concurs “Pedro Bote” 2018 a Extremadura.

Francisco López Martín – Flauta
És el nou flauta solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i d’Oslo Philharmonic. Fins a aquest mateix any mantenia la seva plaça de flauta principal a l’Orquestra de l’Òpera de Göteborg a Suècia des de l’any 2012. Ha col·laborat com a primer flauta amb orquestres com, Norwegian Ràdio Orchestra, Norwegian National Opera Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Orquestra de Cadaqués , Danish Radio Symphony Orchestra, Gothenburg Symphony Orchestra, Swedish Ràdio Symphony Orchestra, Sidney Symphony Orchestra, Frankfurter Museumsorchester i Orquestra Simfònica del Liceu de Barcelona entre d’altres … el 2015 va guanyar un dels concursos més prestigiosos de la música clàssica “ARD-musikwettbewerb “a Munic, aconseguint 4 dels 5 premis possibles. Ha donat gires per pràcticament tot el món i té una gran activitat com a solista, donant recitals i concerts de cambra sovint. Com a docent ha impartit classes magistrals i cursos de perfeccionament a la Universitat de Göteborg, l’escola de música d’Oslo “Barratt Due”, el Conservatori Superior de Música d’Aragó, Badajoz i Granada, a més d’haver estat convidat especial en l’última convenció de flautistes d’Espanya, celebrada a València el passat mes d’abril.
És natural de Plasencia, on va començar els seus estudis de la mà de Juanjo Hernández. Més tard estudi el grau superior a Saragossa, al Conservatori Superior de Música d’Aragó. A més va estudiar un màster a l’Acadèmia de Música i Drama de la Universitat de
Göteborg.

Abel Pérez Armes – Piano
Músic canari format a la Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” de Leipzig (Alemanya) i la Norges Musikkhøgskole d’Oslo (Noruega) en l’especialitat de trompa i piano com a segon instrument. Estudia piano sota la tutela deHagen Schwarzrock i s’especialitza en música de cambra i acompanyament amb Constanza Smettan, així com amb Philip Moll.
Apassionat de la música de cambra, participa en els festivals de Schleswig-Holstein, Oslo Kammermusikk Festival, HARMOS Festival (Porto) i obté el tercer premi en el Concurs Nacional d’Escoles Superiors d’Alemanya (Deutschen Hochschulwettbewerbs) (2012) i premi especial per interpretació de música moderna al concurs d’Ensembles de la HMT “Felix Mendelssohn Bartholdy” de Leipzig. Actualment és trompista de l’Òpera Nacional de Noruega i col·labora regularment amb l’Orquestra Filharmònica de Bergen, Royal Philharmonic d’Estocolm i els Solistes de Trondheim.

 

Programa

Cartas de Amor de la era romantica
Sonata Arpeggione para Flauta y Piano de Franz Schubert (1797-1828) 20 min
I. Allegro Moderato
II. Adagio
III. Allegretto
Sonata en Fa menor para Flauta y Piano de Felix Mendelssohn (1809-1847) 15 min
I. Adagio – Allegro Moderato
II. Poco Adagio
III. Allegro Agitato
Tres Romanzas para Flauta y Piano de Robert Schumann (1810-1856) 12 min
Sonata para Flauta y Piano de Cesar Franck (1822-1890) 27 min
I. Allegretto ben Moderato
II. Allegro
III. Recitativo – Fantasia
IV. Allegretto poco mosso 

Sala Torrent de l’Església del Socors

(Socis JM gratuït. Menors de 25 anys 2 eu. Entrada general 5 eu.)

Divendres 13 de desembre a les 20:30