Dúo Cassadó, violoncel i piano

DÚO CASSADÓ, violoncel i piano

Aclamat internacionalment per la seva exquisida musicalitat i sensibilitat, el Duo Cassadó captiva tant al públic com a la crítica gràcies a la seva originalitat i carisma. Artista exclusiva de Warner Clàssics, el Duo Cassadó ha actuat a Israel, el Canadà, Colòmbia, l’Equador, l’Argentina, el Marroc, Tunísia, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Portugal, Egipte, Jordània i la Xina. Format pel violoncel·lista Damian Martínez Marco i la pianista Marta Moll d’Alba, va començar la seva trajectòria artística l’any 2000 i des de llavors ha rebut el reconeixement del públic i de la crítica internacional.
Damian Martínez, considerat un dels millors violoncel·listes de la seva generació, va ser reconegut i secundat per Mstislav Rostropovich. El Duo va ser també recomanat per Alicia de Larrocha, com el més brillant duo representant de la música de cambra espanyola. El seu disc “Rapsòdia del Sud” va rebre el suport de la Fundació BBVA, ha estat triat entre els millors discos de l’any i va ser guardonat amb el “Melòman d’Or”. Pròximament el Duo actuarà a Espanya, la Xina, Alemanya, Suïssa i el Japó.

Damian Martínez Marco, violoncel·lista

El violoncel·lista Damian Martínez Marco va destacar a primerenca edat per la recomanació de Mstislav Rostropovich a la reina Donya Sofía. Reconegut per la crítica per la seva “sensibilitat expressiva” i el seu “exquisit so”, ha estat guardonat en concursos internacionals a França, Espanya i Portugal. Com a solista ha actuat amb els Mestres Krzysztof Penderecki, Lawrence Foster,
Theodor Guschlbauer, Anne Manson, David Harutyunyan, Peter Rundel, Pedro Halffter, Antoni Ros Marbà, Enrique García Asensio, Gloria Isabel Ramos, Frank Beermann, Tomás Garrido, Juan José Olives, Vasily Petrenko i Marzio Conti. Ha realitzat gires per França, Alemanya, Itàlia, Anglaterra, els EUA, Finlàndia, Suècia, el Marroc, Lituània, Estònia, el Japó, Colòmbia, l’Equador, Israel, el Canadà i participat en el Festival Mozart de Barcelona, Norfolk Music Festival, International Manchester Cello Festival, Festival Internacional de Música del Mediterrani, Festival Oleg Kagan de Munic,  Festival VioloncellEnSeine de Paris. També destaquen els seus concerts al costat de Christian Zacharias, Quartet Brodsky, Natalia Gutman i Mischa Maisky. El compositor Salvador Brotons li va escriure la “Sonata per a Cello Sol” que va estrenar a Lisboa i el mestre Tomás Marco li ha dedicat la Sonata per a cello i piano “Sibilas enfront del mirall” que va estrenar amb gran èxit a Madrid.
Ha realitzat enregistraments per a les discogràfiques Warner Classics, ASV, Claus, Naxos i per a TVE i TV3. Recentment s’ha publicat l’enregistrament que Damian ha realitzat per a la Association Française du Violoncelle amb la integral dels estudis de David Popper al costat de violoncellistas excepcionals. És llicenciat per la Guildhall School of Music de Londres, Indiana University School of
Music dels EUA i Musikhochschule Stuttgart. Va realitzar els seus estudis amb Janos Starker, Natalia Gutman, María de Macedo i Aldo Parisot, secundat per Joventuts Musicals de Madrid, Fundació Pau Casals, Fundació Ritz, Indiana University, Banff Centri of Arts el Canadà i Yale University. Toca un violoncello construït per David Tecchler en Roma c.1730 i un Jean Baptiste Vuillaume construït en Paris en 1863.

Marta Moll d’Alba, pianista

La pianista Marta Moll d’Alba és considerada com una brillant representant dels pianistes de la seva generació. És guanyadora en concursos de piano a Barcelona, Porto i Mannheim. En 2006 la Reial Societat Econòmica d’Amics del País li va concedir el “Premi Gran Canària”. Ha actuat a Espanya, Portugal, Alemanya, França, Itàlia, Colòmbia, Israel, Jordània, Egipte, el Marroc, Tunísia, el Canadà i la Xina en sales com Steinway Haus Düsseldorf, Wiener Musikverein, Richter Galerie Tel Aviv, Opera del Caire, Palazzo Ricci, Acropollium Carthage, Societat Filharmònica de Las Palmas, Auditori Alfredo Kraus, Auditori Nacional de Madrid, Palau de la Música Catalana, Societat Filharmònica d’Oviedo, Fundació Juan March, Societat Filharmònica de Vigo, Societat Filharmònica
Bilbao, Oriental Arts Xangai, Center for the Arts, Hefei Anhui Arts Center, Pequín Mong Mae Wai Hall, Dalian Grand Theatre, Tianjin Grand Theatre, Pequín Sunrise Concert Hall.

Ha participat en el Festival de Música Contemporània de Barcelona, Festival de Música Espanyola de Medellín, Octobre Musical de Tunísia, Cicle de Música Espanyola del S. XX de Portugal, VioloncellEnSeine de París, Festival de Música Espanyola de Madrid, Quinzena Musical de Sant Sebastià. Va estudiar piano amb Alicia de Larrocha, Leontina Margulis, Margarita Guerra, Cecilio
Tieles i Tibor Szász. Va obtenir el Títol Superior de Piano a Espanya i es va traslladar a Alemanya becada per Alexander von Humboldt Stiftung. Va estudiar en la Staatliche Hochschule für Musik Freiburg i va obtenir el Künstlerische Ausbildung en la Staatliche Hochschule für Musik Köln. Va rebre classes magistrals de Rudolf Kehrer, Josep Colom, Vitaly Margulis, Arbo Valdma, Vladimir Krainev, Dimitry Bashkirov, György Sebök.  Es va especialitzar en el repertori espanyol començant l’any 2003 un Màster de Música Espanyola dirigit per Alicia de Larrocha i l’any 2013 va realitzar un Màster en la Universitat d’Oviedo en recerca del patrimoni musical. Ha treballat a l’Escola Superior de Música de Catalunya ESMUC i en l’Acadèmia Superior del Liceu de Barcelona. Actualment és professora en Musikene, Escola Superior de Música del País Basc.

 

Programa

I PART

JOHANN SEBASTIAN BACH ( 1685-1750)

Suite para cello solo nº 3 BWV 1009

  1. Prelude
  2. Allemande
  3. Courante
  4. Sarabande
  5. Bourrée 1&2
  6. Gigue

LUDWIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)

Variaciones sobre un tema de La Flauta Mágica de Mozart

ROBERT & CLARA SCHUMANN ( 1810-1856) (1819-1896)

Romanzas 1 y 2

II PART

ERNEST BLOCH (1850-1959)

From Jewish Life

  1. Prayer
  2. Supplication
  3. Jewish Song

ARVO PÄRT (1935-)

Spiegel im Spiegel

Fratres

 

Pots comprar la teva entrada per aquest concert a Codetickets.