El Nus La Flor – Enric Casasses, Daniel Ariño i Maria Mauri

EL NUS LA FLOR Enric Casasses, Daniel Ariño i Maria Mauri

És, a la vegada, un recull de poemes inèdits d’Enric Casasses (Edicions Poncianes – en procés d’edició), i un cicle original de 43peces musicals entorn d’aquest recull. El jove pianista i compositor Daniel Ariño pren una selecció del poemari i els musica de dues maneres diferents: l’una per a veu parlada i piano, i l’altra per a veu cantada i piano. La combinació alternada de les dues configura aquest cicle que s’encadena de manera orgànica i diàfana.

El nus la flor és així un gran cicle de cançó i recitat en català en el qual s’integra una miríada de tendències estètiques: des de l’impressionisme, el modernisme i l’espectralisme al jazz, el flamenco o el cabaret. La poesia de l’Enric, juganera i calidoscòpica, rica de formes i estils, portava ja la música a dintre. El cicle, ambientat majoritàriament a Barcelona, transita entre un to íntim, reflexiu, humorístic i passional.

 

MARIA MAURI, veu cantada

Canta des de que té memòria. Ha format part de diversos cors, entre els quals destaquen Ensemble Vocal O Vos Omnes, Fònics 2.0 i Cor Jove Nacional de Catalunya. Ha rebut classes de cant dels professors Carlos Gómez, Natasha Tupin i Enedina Lloris, entre d’altres. Actualment dirigeix el cor Ars in Nova.

Comença a tocar el piano a l’Escola de Música de Vic i als dinars familiars a quatre mans amb la seva cosina Agnès Mauri. Es llicencia en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània per a piano a l’ESMUC el 2013. Després se’n va a Londres a cursar el Master of Music – Piano Accompaniment a la Guildhall School of Music&Drama. Allà s’inicia en el món de la direcció i de l’òpera, observa i treballa amb cantants altament formats i col·labora amb conjunts vocals i de música antiga.

Actualment combina l’activitat professional (com a cantant, pianista i directora de corals) amb l’estudi de la Direcció Coral i Orquestral a l’ESMUC. Té per Mestres Salvador Brotons i Johan Duijck. Entremig, practica Aikido setmanalment.

 

ENRIC CASASSES, veu parlada

Entra en la literatura primer a partir de l’exemple del seu pare i després amb el mestratge d’Àngel Carmona i l’aprofundiment en la teoria-i-pràctica de l’art amb Stella Hagemann. Els seus llibres de poesia (La cosa aquella, No hi érem, Calç, Plaça Raspall, Uh, T’hi sé, entre altres) han merescut diversos premis. També escriu prosa (El poble del costat, Diari d’Escània) i teatre (Do’m,Monòleg del perdó), a més de fer poemes-dibuix.

Considera que el vers i la poesia són “música parlada” i que es realitzen en veu alta, i fa recitals tot sol o en coŀlaboració amb músics (Manel Pugès, Pascal Comelade, Feliu Gasull, Josep Prats, Triulet, Don Simon & Telefunken…).

El recull de la seva poesía dels darrers anys, encara en sa major part inèdit, va amb el títol de EL NUS LA FLOR.

El 8 de juny de 2020 rebrà el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

 

 

DANIEL ARIÑO, piano

És pianista, compositor i improvisador de formació clàssica. L’any 2008 obté el Grau Professional al CMUS de Santiago de Compostela amb mitjana final de 10 i Premi Extraordinari d’Estudis de Grau. L’any 2014, assoleix el Grau Superior en Interpretació Clàssica i Contemporània a l’ESMuC, amb una Matrícula d’Honor pel seu Projecte Final “XX Visions Fugitives, XXI Mirades Furtives”. El 2017 supera el Màster d’Estudis Avançats en Interpretació CiC amb mitjana final d’Excel·lent i Matrícula d’Honor pel seu Treball Final “Leviathan Sonata” on fusiona de nou la faceta de compositor i pianista. La seva relació amb el mon del lied ha sigut sempre intensa. Ha estudiat el repertori francès, alemany, anglès, català i espanyol amb els professors Alan Branch i Francisco Poyato, i ha acompanyat diverses cantants arreu de Catalunya abordant la integral de grans cicles de lied: Dichterliebe de R. Schumann, Songs of Travel de V. Williams, entre altres. Actualment, continua ampliant la seva educació musical amb una Formació Continuada a l’ESMuC en Piano Jazz sota el mestratge de l’Ignasi Terraza.