Joel Bardolet i Marc Heredia, violí i piano

JOEL BARDOLET I MARC HEREDIA, violí i piano

El violinista Joel Bardolet i el pianista Marc Heredia són dos dels músics catalans de més inquietud artística de la seva generació. El diàleg entre aquest duet d’intèrprets i amics reuneix grans influències: Ferenc Rados, Rainer Schmidt i Claudio Martínez, entre altres, i un alt nivell de complicitat demostrat a diversos escenaris en els últims anys.

JOEL BARDOLET

 va realitzar els seus estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth, András Keller, Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados. Forma part del Trio Fortuny -projecte que també comparteix amb el pianista Marc Heredia-, el Lassus Quartett, i és el concertino habitual de l’Orquestra Camera Musicae i de l’orquestra Musique des Lumières.

MARC HEREDIA

 va iniciar els seus estudis de piano als tres anys i va seguir estudiant amb Cecilio Tieles al Conservatori Superior de Música del Liceu. Més tard, entre 2008 i 2012, va continuar la seva formació a la Escuela Superior de Música Reina Sofía amb professors com Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner. De 2012 a 2014 va cursar un Master of Arts a la Hochschule für Musik de Basilea, Suïssa. Ha actuat en importants sales com L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, Auditorio Nacional, la Fundación Juan March de Madrid, el Claustre de Sant Domènech de Peralada i també en marcs com el cicle Solistas del SXXI a l’Auditorio Sony de Madrid o a l’Auditori de Girona, entre altres. Forma part del Trio Fortuny, juntament amb Joel Bardolet i Pau Codina.

PROGRAMA

Franz Schubert (1797 -1828)

Sonata per a violí en Re major, D.384 op. 137/1 (1816)

I. Allegro molto

II. Andante

III. Allegro vivace

John Cage (1912 -1992)

Nocturne, per a violí i piano (1947)

Manuel de Falla (1876 -1946)

Suite populaire espagnole, per a vioí i piano –arranj. (1926)

I. El Paño Moruno

II. Nana

III. Canción

IV. Polo

V. Asturiana

VI. Jota

[pausa]

César Franck (1822-1890)

Sonata per a violí i piano en La major, M.8 (1886)

I. Allegretto ben moderato

II. Allegro

III. Recitativo -Fantasia. Ben moderato -molto lento

IV. Allegretto poco mosso