Natalia Labourdette i Victoria Guerrero, soprano i piano

NATALIA LABOURDETTE, SOPRANO

Nascuda a Madrid, comença a tocar el violí als 5 anys. Es gradua en l’especialitat de cant en la Universität der Künste Berlin amb el professor Enrico Facini. Rep també classes de, entre altres, Dolora Zajick i Helen Donath.

Obté nombrosos premis en concursos Nacionals i Internacionals entre els quals destaquen el Primer Premi i Premi del Público en el XIV Certamen Noves Veus de Sevilla (2017) i el també Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya (2015).

Representant a Espanya en el “Festival Europeu de Solistes” canta en 2016 en el Centre Nacional d’Acció Social per la Música de Caracas (Veneçuela) amb una de les Orquestres de “El Sistema” dirigida per Andrés González.

En el seu repertori operístic destaquen els debuts de Nannetta (Falstaff), Oscar (Un ballo in maschera), Rosina (Il Barbiere di Siviglia), Corinna (Il viaggio a Reims), Frasquita (Carmen) Charlotte (Der Diktator), Bubikopf (Der Kaiser von Atlantis), Tebaldo (Don Carlo). Debuta entre altres en teatres tan singulars com el Teatre Real de Madrid, el Teatre de la Maestranza de Sevilla, Teatre Municipale di Piacenza, el Teatre Alighieri di Ravenna, el Teatre Comunale di Ferrara i treballa sota la batuta de Nicola Luisotti, Pedro Halffter, Donato Renzetti, Jacopo Rivani o Miquel Ortega, obeint directrius escèniques de Leo Nucci, Marco Gandini, Michal Znaniecki, Frank Hilbrich, Rafael R. Villalobos o Damien Caille Perret.

En Opèra de Dijon participa en 2018 en un homenatge a Federico García Lorca; un projecte performatiu que conjumina totes les facetes artístiques practicades pel poeta espanyol.

És convidada per a participar en festivals com LIFE Victoria en 2017 i 2018 amb la pianista Irune Liberal o la Schubertiada de Vilabertrán 2018 amb el guitarrista Javier García Verdugo. Al juliol de 2019 oferirà un recital de Lied amb la pianista Victoria Guerrero en la Schubertiada of Valdegovía.

Quant al repertori purament simfònic al juny de 2018 canta els “Sieben frühe Lieder” de Alban Berg amb l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola (ORTVE). Entre els seus pròxims projectes es troben les invitacions per a cantar al febrer de 2019 la “Missa Solemnis” de W. A. Mozart i al maig de 2019 el “Salm 150” de A. Bruckner amb l’Orquestra i el Cor d’RTVE (OCRTVE).

Ha cantat la Petite Messe Solenelle de G. Rossini, dirigida per Semion Skigin en el Palais Constantin (St. Petersburg) en la Gala de lliurament de premis Ludvig Nobel de 2019.

Al febrer de 2020 actúa a un concert monogràfic de Schubert a L’Auditori de Barcelona amb Anastasia Timofeeva, organitzat per l’Associació Franz Schubert de Barcelona i el Centre Nacional de Difusió Musical.

A l’octubre de 2020 debutarà el rol de Despina (Così fan tutte) en el Teatre de la Maestranza de Sevilla

Al desembre de 2020 debutarà en el rol principal de Lucia di Lammermoor de G. Donizetti en el marc del projecte Opera Garage a Madrid.

 

VICTORIA GUERRERO – PIANISTA

Guardonada al premi a la millor pianista en els prestigiosos concursos “Das Lied-International Song Competition” a Heidelberg (2017) i “Paula-Salomon-Lindberg-Liedwettbewerbs” en la Universität der Künst Berlin (2015), aquesta pianista que compta amb una extensa formació com a solista, consolidada a Alemanya; comença a l’abril de 2014 a tenir un gran interès pel repertori de Lied el que li porta a dedicar-se a ell de manera molt intensa en els últims anys.

Ha estat convidada a diversos cicles i festivals de Lied, com el festival Bonner Schumannfests en la Schumannhaus a Bonn, en els anys 2016, 2018 i 2019. Ha actuat dins del Festival “im Frühling” a Heidelberg i en el cicle Liederabend.de en Freiburg, va participar a l’estiu del 2018 com academista en la Schubertíada de Vilabertrán ( Catalunya) amb el Prof. Wolfgang Rieger i en la Schubertiada de Valdegovia (País Basc) amb la Soprano Natalia Labourdette l’estiu de 2019.

El seu interès pel gènere del Lied li porta especialitzar-se en 2014 de la mà de la professora Pauliina Tukiainen amb un Màster en Lied en la Musikhochschule Freiburg (Alemanya) i des d’abril de 2017 és alumna del prestigiós pianista de Lied Hartmut Höll en la Hochschule für Musik Karlsruhe (Alemanya). La seva formació de solista la va començar en els seus el Conservatori Superior de Sevilla amb el pianista Óscar Martín, i va continuar en la Musikhochschule Freiburg (Alemanya) cursant estudis de Màster amb el prestigiós pianista Hongarès Tibor Szász.

Durant els seus estudis ha rebut el suport de Beques com les beques FrauenFörderStipendium i les Beques Joventuts Musicals de Madrid. En 2012 va guanyar el tercer premi en la categoria “Joves Concertistes” en el concurs nacional de piano en Veguellina de Órbigo (Lleó)

Paral·lelament a la seva formació acadèmica rep consells en diferents cursos de perfeccionament de la mà de grans liederistas com els pianistes Helmut Deutsch, Anne le Bozec, Jan Philip Schulze, Wolfgang Rieger, David Selig, Burkhard Kehring i cantants com Andreas Schmidt, Christoph Prégardian, Wolfgang Holzmair, Christiane Iven.

En els anys 2017 fins a 2019 ha treballat com a docent en la Musikhochschule Freiburg com a pianista correpetidora.

 

Programa

I PART

RICHARD STRAUSS( 1864-1949)

Mädchenblumen, Op.22“ Felix Dahn

 1. Kornblumen

 2. Mohnblumen

 3. Epheu

 4. Wasserrose

ALBAN BERG (1885 – 1935)

Sieben frühe Lieder,

 1. Nacht „Carl Hauptmann“

 2. Schilflied „Nikolaus Lenau „

 3. Nachtigall „Theodor Storm“

 4. Traumgekrönt „Rainer Maria Rilke“

 5. Im Zimmer „Johannes Schlaf“

 6. Liebesode „Otto Erich Hartleben“

 7. Sommertage „Paul Hohenberg“

II PART

FRANCIS POULENC (1899 – 1963)

 Métamorphoses “ Louise de Vilmorin”

 1. Reine des mouettes

 2. C’est ainsi que tu es

 3. Paganini

GABRIEL FAURÉ (1845- 1924)

Mélodies, Larmes ( Jean Richepin)

 1. Au cimetère ( Jean Richepin)

 2. Spleen ( Paul Verlaine)

JOAQUÍN TURINA (1882-1949)

Poema en Forma de canciones op.19, ”Ramón de Campoamor”, Dedicatoria

 1. Nunca olvida

 2. Cantares

 3. Los dos miedos

 4. Las locas por amor