Pablo Amorós, piano

Pablo Amorós

Considerat per la crítica com un pianista de temperament, personalitat irresistible, elegància i carisma, el cordovès Pablo Amorós ha actuat en algunes de les sales i cicles més importants d’Espanya ( Auditori Nacional a Madrid, Gran Teatre del Liceu a Barcelona, Palau de la Música de València, Palacio Euskalduna de Bilbao, Auditori Manuel de Falla a Granada, Teatre Maestranza a Sevilla, Teatre Jovellanos a Gijón, Festival Internacional de Piano Rafael Orozco, Clàssics a l’estiu de la Comunitat de Madrid, Festival Musika-Música de Bilbao….).

En els últims anys ha desenvolupat, amb gran èxit, una intensa activitat concertística a l’estranger que li ha portat a tocar en els millors auditoris de la Xina, com el Xangai Oriental Art Center, Guangzhou Xinghai Concert Hall, Tianjin Grand Theater, Chengdu Telunsu Concert Halls, Chongqing Guotai Arts Center Concert Hall, Ningbo Grand Theater, a més d’en importants sales i temporades de USA, Sud-amèrica, Itàlia, França, Anglaterra i Emirats Àrabs.

Va estudiar amb la llegendària Alicia de Larrocha, a més d’amb la gran artista Cristina Bruno i l’extraordinària mestra italiana Noretta Conci.

Ha tocat amb l’Orquestra Mihail Jora de Bacau, Orquestra de Còrdova, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Madrid Soloists Chamber Orchestra, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Partiture Philarmonic Orchestra, Orquestra Jove de Còrdova, Nova Lima Clàssica Chamber Orchestra amb els directors Ovidiu Belen, Vsevolod Polonski, Alejandro Posada, Juan Paulo Gómez, José Santofimia, Mario Ortuño, Marnix Steffen.

Ha realitzat diversos enregistraments entre les quals es troben l’obra completa per a piano de Leonardo Balada, que li va dedicar una obra inclosa en el disc, per al segell NAXOS. Granados vs Falla en l’aniversari de la mort de tots dos compositors ( amb el qual va fer una gira al costat de l’actor Emilio Gutiérrez Caba interpretant obres del disc) i Spanish Cello Sonates per al segell IBS, amb el qual va ser portada de la revista Scherzo, i que ha tingut una gran repercussió tant en televisió ( apareixent en el telenotícies de la 1 de TVE, Atenció Obres.. ), com en premsa ( amb entrevistes i crítiques en El País, El Mundo, ABC, El Correu, Diari de Sevilla, Opera Actual, Ritme, Scherzo, etc.) i ràdio ( Cadena Ser, Ràdio Nacional).

Entre els seus pròxims compromisos es troben concerts a Espanya, Europa i els Estats Units

PROGRAMA

I PART

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Sonata nº 15 op. 28 “Pastoral”

  1. Allegro
  2. Andante
  3. Scherzo: Allegro vivace
  4. Rondo: Allegro ma non troppo

Sonata nº 23 op. 57 “Appassionata”

  1. Allegro Assai
  2. Andante con moto
  3. Allegro ma non troppo- Presto

II PART

Enrique Granados (1867- 1916)

Danza española

nº 2 “Oriental” y nº 5 “Andaluza “

Allegro de Concierto

Isaac Albéniz (1860- 1909)

Segundo cuaderno de Iberia

Rondeña, Almería y Triana