Jorge Gresa i Albert Colomar, violoncel i piano

Jorge Gresa – Albert Colomar


El duo format pel cellista sevillà Jorge Gresa i el pianista mallorquí Albert Colomar neix al setembre de 2017 a Utrecht, on tots dos realitzen els seus estudis de postgrau. Allà descobreixen tenir una enorme afinitat tant personal com artística i, arran d’aquest fort vincle, s’inicia el projecte de fer música junts.

Des de llavors, treballen de forma regular amb els mestres Timora Rosler, Klára Würtz i Sebastián Colombo. Paral·lelament, reben consells d’altres músics com Sebastian Koloski o Mikhail Zemtsov. Hi han participat activament en masterclasses de mestres de talla internacional com Adrian Brendel, Katya Apekisheva, Kyril Zlotnikov, Gregor Horsch, David Korevaar i Eldar Nebolsin.

Fins a la data, han actuat en espais com l’Ajuntament, la Biblioteca Central i el teatre TivoliVredenburg d’Utrecht, el Teatre de la Fundació Cajasol de Sevilla, el cicle estival de JJMM de Chipiona i la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona, ​​on també han format part de l’cicle ‘Música als Parcs’ el 2018.

Al febrer de 2020 participen en la 96a convocatòria de el Concurs Joventuts Musicals d’Espanya (corda), on Gresa obté el segon premi.

 

 

Jorge Gresa, violoncel

Sevillà de naixement, Jorge Gresa comença els seus estudis a Sevilla amb Isabel Quirós, Carmen Fernández i Claudio Baraviera, concloent els seus estudis amb Menció Honorífica. Continua a Madrid amb Asier Polo i Maria Casado i actualment perfecciona els seus coneixements a Utrecht amb Timora Rosler. Ha rebut consells de violoncel·listes de la talla d’Enrico Dindo, Maria Kliegel, Rafael Rosenfeld, Emil Rovner, Gavriel Lipkind i Alain Meunier.

En l’àmbit de la música de cambra rep el Primer Premi de l’Concurs ‘Visitació Magarzo’ en les edicions de 2009 i 2013. Treballa amb músics com Andoni Mercero, Tommaso Cogato, Joaquín Torre, Sebastian Koloski, Giuseppe Devastato, Ashan Pillai, Frederieke Saejs , o membres de l’Quartet Quiroga.

En l’àmbit simfònic forma part d’agrupacions com la JONDE, l’Acadèmia d’Estudis Orquestrals de la Fundació Barenboim-Said, el Programa Andalús per a Joves Instrumentistes o la Jove Acadèmia Instrumental de l’OCG; sota la batuta de mestres com Karl Anton Rickenbacher, George Pehlivanian, Manuel Hernández Silva, Domingo García Hindoyán, Andrés Salat, Miguel Romea o Hansjörg Schellenberger; on ha estrenat obres de compositors com José Luis Greco, Martin Fondse o Steffen Schorn.

Toca un violoncel de D. Roye i un arc de B. Menze.

 

 

 

 

Albert Colomar, piano

Nascut a Palma, va emprendre el seu camí per la música al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, on va rebre les seves primeres classes de piano de la mà de Juan Miguel Arrom i, més tard, Maria de l’Hoyo. L’any 2012 es va traslladar a Barcelona, on va iniciar els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu, sota la tutela d’Enrique Bagaría. Després de concloure el Grau en Interpretació en 2016, va romandre un altre any més per completar un màster, en 2017. Recentment, ha finalitzat un màster de Música de Cambra al Conservatori d’Utrecht (Països Baixos), amb els professors Sebastià Colombo i Klára Würtz. Allà, també ha rebut les indicacions d’altres pianistes com Henry Kelder, Martyn van den Hoek …

Fins ara, ha assistit a classes magistrals de pianistes de renom com: Eldar Nebolsin, Dina Yofe, Akiko Ebi, Itamar Golan, Alba Ventura, Katya Apekisheva, Andreas Frölich, Dmitri Alexeev … També, en el camp de la música de cambra , ha rebut classes d’un gran nombre de músics, com Sebastian Koloski, Timora Rosler, Thomas Dieltjens, Mikhail Zemtsov, Inge Spinette, Michel Wagemans, Alan Branch, Raimon Garriga, Isaac Rodriguez, Vesko Stambolov, Paul Cortese, Michel Lethiec, Talich Quartet, Artis Quartett …

Gràcies a la seva determinació per especialitzar-se en l’acompanyament instrumental i vocal, ha rebut classes i consells de molts repertoristes i professors de cant, com Leon Bak, Marian Bolt, Jan-Paul Grijpink, Jeroen Sarphati, Alan Branch, Josep Surinyac, Selma Harkink, Dobrinka Yankova, Daniel Garcia … El seu interès pel jazz l’ha conduït també a rebre classes pràctiques i teòriques d’Alejandro di Costanzo, Carlos Torijano i Ignasi Cussó. Ha actuat en diferents espais i sales d’Espanya, Països Baixos i França.

A més dels seus propis projectes cambrístics amb diverses formacions, freqüentment acompanya per a proves d’accés i concursos. Ha format part de diversos festivals i col·laborat amb diferents cursos, conservatoris i acadèmies com el mateix Conservatori d’Utrecht i l’Academie Muzikaal Talent.

 

Programa

 

 • Ludwig van Beethoven (1770-1827):
  • 7 Variaciones sobre ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ WoO 46
 • Federico Mompou (1893-1987):
  • El pont
 • Gaspar Cassadó (1897-1966):
  • Requiebros
 • Sergei Prokofiev (1891-1953):
  • Sonata para violonchelo y piano op.119