Las Niñas

Las Niñas

Projeccions: dimecres 24 i dijous 25 de març, a les 19:30 hs

Espai d’exhibició: Teatre des Born.

País: Espanya (2020)

Durada: 97 minuts

Direcció i guió: Pilar Palomero

Fotografía: Daniela Cajías

Música: Carlos Naya

Intèrprets: Andrea Fandos, Natalia de Molina, Zoe Arnao… VO en castellà

 

SINOPSIS:

Any 1992. Cèlia, una nena d’onze anys, viu amb la seva mare i estudia a un col·legi de monges a Saragossa. Brisa, una nova companya d’estudis que acaba d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa de la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a la Espanya de la Expo i les Olimpíades del 92’, Cèlia es troba entre dos mons: el de la educació a casa i al col·legi, i el nou món que li espera més enllà. És el moment de descobrir que la vida està construïda de moltes veritats, i també d’algunes mentides.

Esplèndida òpera prima de Pilar Palomero, condecorada amb 4 premis Goya (entre ells: “Millor pel·lícula”). Un pel·lícula directa, delicada, e íntima. La seva pulcra dissecció de com una època específica condiciona la vida d’aquells que la transiten, la distingeix d’altres pel·lícules basades en una trama de maduresa.