Couleurs en musique

El proper divendres dia 7 de maig de 2021 a les 20:00 hrs al cicle Clàssics tot l’any , Josep Portella Orfila, flauta travessera, Eva Febrer, violí i Patricia Romero Barber, piano ens presenten Couleurs en musique. El concert tindrà lloc a la Sala d’actes del Seminari de Ciutadella. L’accès al concert es farà per l’entrada del claustre al carrer del Seminari. podeu reservar les vostres entrades enviant un correu electrònic a reserves@jjmmciutadella.com.

 

Josep Portella Orfila, flauta travessera

Neix a Menorca el 1998. A l’edat de sis anys comença els seus estudis musicals a Es Migjorn Gran i dos anys després entra al Conservatori Professional de Música de Menorca, on finalitza els Estudis Professionals (Premi Extraordinari dels Ensenyaments Professionals), amb la professora Adelaida Ponsetí. Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Músicad el Liceu (Barcelona) amb la flautista Júlia Gállego. Actualment està cursant el quart curs dels estudis superiors, per als quals ha guanyat dos anys consecutius la Beca d’Excel·lència de la Fundació Ferrer-Salat (cursos 2018-19 i 2019-20). Ha realitzat cursos de perfeccionament i ha rebut Masterclass d’altres grans flautistes com Jacques Zoon, Christian Farroni, José Miralles, Clara Andrada o Paco Varoch (piccolo). Cara la seva formació orquestral, ha format o forma part de les orquestres joves: Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid (JORCAM), European Union Youth Orchestra (EUYO). Ha colaborat o colabora amb l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Cataunya (OBC), Orquestra del Cor Illa de Menorca. El 2019 ha guanyat la plaça d’academista a la MCO (Mahler Chamber Orchestra). Ha actuat al Palau de la Música Catalana, la Kölner Philharmonie, el Konzerthaus de Berlín, el Het Concertgebouw d’Amsterdam, l’Elbphilharmonie d’Hamburg o la Royal Opera House de Muscat, entre altres; i ha treballar amb directors i artistes de renom com Vasily Petrenko, Stéphane Denève, Josep Pons o Pekka Kuusisto.

Eva Febrer, violí

Inicia els estudis musicals als 6 anys a l’Escola de Música Clau de Sol de Ferreries. Finalitza els ensenyaments Professionals de violí al Conservatori Professional de les Illes Balears amb Ricardo Duato.És llicenciada en violí modern al Conservatori Superior de les Illes Balears, centre on va estudiar els estudis superiors de violí amb els professors Enrique Palomares i Agustín León Ara. S’inicia en el món de la interpretació tot seguint criteris històricament documentats amb el prestigiós violinista Barry Sargent. Paral·lelament es llicencia en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja i després es forma a l’ESMÚC (Escola Superior de Música de Catalunya) realitzant dos anys d’estudis de postgraduat amb el professor Emilio Moreno. Ha treballat amb prestigiosos músics com ara Lorenzo Coppola, Emmanuel Balssa, Guya Martinini,S igiswald Kuijken, Luís Antonio González, Manfredo Kraemer, Pablo Valetti, Andrew Ackerman, Emilio Moreno, Quartet Casals, Gordan Nikolich, Endellion Quartet, Carol Salter, Beverly Lunt, Vartan Manoogian, Andrew Watkinson, Barry Sargent, Chiara Banchini, Lorenza Borrani, Timoti Fregni, Giorgio Mandolesi, Gottfried von der Goltz. Ha tocat o toca amb l’Orquestra Barroca de Friburg, La Petite Bande, Orquestra Simfònica de les Illes Balears,El Teatre Instrumental, i l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca. És membre de l’Ensemble Il Gesto Armonico, i fundadora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, gràcies al qual han vingut a tocar al poble des Migjorn Gran músics d’arreu del món. Ha realitzat concerts i actuacions arreu de França, Espanya, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Itàlia. És professora de violí al Conservatori de Menorca per oposición i compagina la tasca docente amb la interpretativa.

Patricia Romero Barber, piano

Nascuda a Es Migjorn Gran el 1993, inicia els estudis de piano amb la professora Luba Kletsova a l’edat de 6 anys. És graduada en el Grau Superior de Piano a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on ha estudiat amb Vladislav Bronevetzky. A part, ha rebut també classes magistrals i de perfeccionament per part de diversos professors, entre els quals destaquen Isabel Fèlix i Gennady Dzyubenko. Ha estat guardonada en diverses edicions del Concurs Internacional de Piano de Vila de Capdepera i va ser elegida per a representar les Illes Balears a la fase nacional del “IX Certamen Nacional de Interpretación ‘Intercentros Melómano’”. Ha format part també del jurat del “II Concurso FIDAH para Jóvenes Pianistas de Menorca”, celebrat el 2019. Interessada en la interpretació històrica, ha rebut classes de clavicèmbal per part d’Ed ard Martínez Borruel, Jacques Ogg i Sigiswald Kuijken, així com també ha treballat amb prestigiosos músics, com Arthur Schoonderwoerd, Irina Capriles i Elisabetta Scano. Com a clavecinista ha col·laborat amb la Jove Orquestra de Cambra Illa de Menorca i amb el Gran Conjunt d’Antiga de l’Esmuc, així com també ha actuat al Festival de Música Antiga de Besançon-Montfaucon (França) com a part de l’Ensemble Cristofori i al Festival de Música Antiga d’Es Migjorn Gran. Actualment compagina la docència amb actuacions com a pianista i clavecinista.

 

PROGRAMA:

COULEURS EN MUSIQUE

C. DEBUSSY (1862-1918)

Syrinx

G. FAURÉ (1845-1924)

Berceuse

J. IBERT (1890-1962)

Ària

J.MOUQUET (1867-1946)

La flute de Pan

  1. Pan et les Bergers
  2. Pan et les Oiseaux
  3. Pan et les Nymphes

J.MASSENET (1842-1912)

Meditació de l’opera Thaïs

C. SAINT-SAËNS (1835-1921)

Aquarium, del Carnaval dels animals

C. FRANK (1822-1890)

Allegretto ben moderato, de la sonata en La Major

G. FAURÉ (1845-924)

Fantasia

M. RAVEL (1875-1937)

Berceuse sur le nom de Gabriel Fauré

J. IBERT (1890-0962)

Deux interludes

  1. Andante expressivo
  2. Allegro vivo