Larsson, Larsson & Zvyagin, duet saxos i piano

LARSSON, LARSSON & ZVYAGIN

16 AGOST

21:00 CLAUSTRE DEL SEMINARI

 

 

 

 

 

MELANIE LARSSON

Actualment està finalitzant dos màsters en interpretació de saxòfon i de música contemporània  amb el professor armeni Koryun Asatryan a la Hochschule für Musik und Theater München, on també rep classes de Débora Halász, Konstantia Gourzi, Adel Shalaby i Andreas Groetuysen. El seu interès per la música de nova creació li proporciona un treball actiu amb joves compositors entre d’altres Arsen Babajanyan, Will Kim, Irene Gregori, Maximilian Zimmermann o Maxim Liakh.

Melanie ha participat en diferents formacions com l’Ensemble Oktopus, l’Orquestra Simfònica i Cor de la Jornada Mundial de la Joventut, la Big Band de la Hochschule für Musik und Theater

München i és membre del Fuzzy Duo al costat de la pianista Asami Pascual. Ha realitzat concerts a Espanya, Portugal, França, Alemanya, Suïssa i Singapur. També ha format part en els treballs discogràfics “In the heat of the night”, tribut a Quincy Jones i “La música de cambra per a saxofon sota el prisma dels compositors Mediterranis”.

Nascuda el 1996 a Ciutadella de Menorca, molt aviat va iniciar la seva formació musical al piano a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella amb la professora Luba Klevtsova i més endavant, va compaginar la formació pianística amb la de saxòfon al Conservatori de Menorca amb els professors Miquel Àngel Tomás, Guzman Armengol i José Joaquín Sanjuan. Guanyadora de la beca “Joves promeses”, que concedeix la Fundació de Música Ferrer-Salat, li va permetre iniciar els estudis superiors amb el professor Albert Julià al Conservatori Superior del Liceu on va obtenir el títol superior de saxòfon.

XAVIER LARSSON

Com a solista ha actuat en sales de concerts com ara el Wiener Musikverein, la Kölner Philharmonie, la Elbphilharmonie de Hamburg, la Alte Oper Frankfurt, el Chicago Cultural Center,  el Palau de la Música Catalana, l’Auditori Nacional de Madrid i el Teatro Monumental de Madrid.

És guanyador de més de 20 primers premis nacionals i internacionals entre els quals destaquen Classic Winds International Festival (Alemania), SaxoVoce (França), Intermusica (Áustria), Michal  Spisak (Polònia), International Saxophone Competition Lodz (Polònia), Concurso Permanente Jóvenes Interpretes Juventudes Musicales (Espanya) i el Certamen Nacional d’Interpretación Intercentros Melómano (Espanya). També ha estat premiat en el prestigiós concurs per a saxofonistes en el 3r Jean Marie Londeix International Saxophone Competition (Tailàndia).

Com a membre del Fukio Saxophone Quartet és també guanyador del Felix Mendelssohn- Bartholdy Hochschulwettbewerb (Alemania), el Karlsruher Wettbewerb für die Interpretation Neue Musik (Alemania), el Coop Music Awards&Absolut Prize “ Antonio Bertolini” (Itàlia), el International Chambers Music Competition Illzach (França) i el Concurs Internacional de música de nova creació Re_Cre@ (Espanya). També és membre del trio SpiegelBild.

Nascut el 1991 a Menorca, Xavier Larsson va començar la seva formació musical en les especialitats de violí (Esther Pons i Andreu Cardona) i de saxòfon (Rafael Barberà i Miguel Àngel Tomás) a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Ciutadella i al Conservatori de Menorca, respectivament.

Actualment imparteix clases d’ensemble de saxòfons a la Hochschule für Musik und Tanz Köln, al Conservatori Superior del Liceu i forma part de l’equip docent al Asia Pacific Saxophone Academy (Bangkok). Ha impartit masterclass a Espanya, França, Alemania, Polònia, Rússia, Xile, Mèxic, Tailàndia, Taiwan i Singapur.

KONSTANTIN ZVYAGIN

Nascut el 1990 a la ciutat de Novgorod (Rússia), va començar els seus estudis musicals a l’Escola de Música Txaikovski als 7 anys i va continuar fins al 2009 al Rachmaninov College of Music, tots dos a la seva ciutat natal. El 2014, després de graduar-se amb distinció a l’Acadèmia russa de música Gnesins (Moscú), com alumne de la professora Tatiana Zelikman, Konstantin es va traslladar a Alemanya on va acabar la seva educació musical a la Hochschule für Musik und Tanz Köln amb la professora Nina Tichman.

El 2016 Konstantin va guanyar el 4t premi al “Concurs internacional de piano “Lotar-Shevchenko” de Yekaterinburg a Rússia i la beca de “Werner Richard – Dr. Carl Dörken Stiftung” a Alemanya. Des del 2016 és artista “Yehudi Menuhin Live Music Now Köln e.V.”Konstantin Zvyagin ha actuat a tota Rússia, així com a Israel, Irlanda, Alemanya, Itàlia, França, Polònia i Espanya, però la major experiència i plaer per a ell va ser tocar al Weill Recital Hall de Carnegie Hall (Estats Units) per a la gala-concert del “Crescendo International Music Competition”.

També ha col·laborat i actuat amb diferents orquestres, com ara l’Orquestra Filharmònica Ural (Rússia), l’Orquestra Simfònica de Torun (Polònia), l’Orquestra de Cambra Filarmònica Nowgorod (Rússia) i la Kammerorchester Röttgen (Alemanya). Konstantin continua no només una carrera en solitari, sinó que també se centra en la música de cambra. Des del 2015 és membre del trio SpiegelBild.

Des del 2020 Konstantin imparteix classes a l’Akademie für Tonkunst de Darmstadt (Alemania).

PROGRAMA:

JEAN BAPTISTE SINGELÉE (1812-1875)

Duo Concertant Op.55

FERRER FERRAN (1966)

Sonatina Parsax

MARC MELLITS (1966)

Black

GUILLAUME CONNESSON (1970)

Techno parade

DAVID SALLERAS

La dernière nuit

JUN NAGAO (1964)

Paganini Lost

 

Podeu comprar entrades per aquest concert aquí.