OCIM – Joel Bardolet – Francesc Prats

ORQUESTRA DE CAMBRA ILLA DE MENORCA

JOEL BARDOLET, VIOLÍ

FRANCESC PRAT, DIRECCIÓ

9 Juliol 21:00 TEATRE DES BORN

JOEL BARDOLET

va realitzar els seus estudis superiors a l’ESMUC i posteriorment va cursar un màster a la prestigiosa Musikhochschule Freiburg amb la violinista francesa Muriel Cantoreggi, amb qui encara avui manté el contacte i la relació musical. L’abril de 2012 va ser admès en el programa de màster especialitzat en solista a la Hochschule für Musik Basel, amb Rainer Schmidt. En finalitzar-lo, va debutar com a solista a la principal sala de concerts de Basilea, tocant el segon concert de Bartók amb la Basel Sinfonie Orchester. Ha rebut el mestratge de músics com Vera Martínez Mehner, Maurice Fuks, Erich Höbarth, András Keller, Claudio Martínez Mehner, Anton Kernjak, Rony Rogoff i Ferenc Rados. Forma part del Trio Fortuny -projecte que també comparteix amb el pianista Marc Heredia-, el Lassus Quartett, i és el concertino habitual de l’Orquestra Camera Musicae i de l’orquestra Musique des Lumières.

FRANCESC PRAT

És un director i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori sinfònic, l’òpra i la creació contemporània, per a qual sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha permès dirigir en esdeveniments tan diversos com el Festival de Lucerna, la Berlinale, la fira d’art contemporani ArtBasel, el Festival de Peralada, la Basel Composition Competition o el Festival Sónar de Barcelona.

Col.labora regularment amb l’Orquestra Simfònica de Basilea, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i l’Orquestra de la Ràdio i Televisió d’Eslovènia. També ha treballat amb formacions com la Orquestra de Cambra d’Holanda, l’Orquestra Simfònica de Madrid, la Filharmònica d’Essen, la Real Filharmonia de Galicia, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Ensemble Phoenix Basel o el Collegium Vocale Gent, entre d’altres. Va ser assistent d’Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid i de Sebastian Weigle i Josep Pons al Gran Tetare del Liceu de Barcelona. Actualment és director artístic de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca i principal director invitat de la formació suïssa Ö! Ensemble für neue Musik.

Com a compositor el seu catàleg d’obres inclou principalment música de cambra i obres per ensemble estranades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. A l’ocyubre de 2012 va estrenar la seva primera òpera a Basilea

Francesc Prat inicia els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat. Posteriorment continua estudis d’oboè, piano i teoria al Conservatori Superior Municipal de Barcelona. Es gradua en oboè per la Musikhochschule Luzern, en composició per la Hochschule für Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel i finalment en direcció d’orquestra per la Zürcher Hoschschule der Künste

OCIM

Nascuda en el sí de Joventuts Musicals de Maó l’estiu de 1998, l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca està conformada per músics professionals menorquins. Al llarg de la seva trajectòria, ha treballat amb directors i solistes instrumentals que no han fet sinó aportar qualitat i versatilitat al conjunt, esdevenint, després de vint anys de singladura, una de les entitats musicals de les Illes Balears més valorades i apreciades. A més, l’OCIM aposta per afegir al seu bagatge concertístic el concepte de transversalitat en col·laboració amb altres disciplines artístiques, que es materialitza, per exemple, en la producció d’Història d’un Soldat l’any 2014. Val a destacar, entre les darreres produccions, l’organització de dos concerts participatius, que van ser clamorosament acollits pel públic menorquí.

Actualment, l’orquestra du a terme una mitja de sis projectes anuals. També realitza programes pedagògics en col·laboració amb centres d’educació, ja siguin de primària i secundària, com escoles de música i Conservatori. Així mateix, amb l’objectiu d’apropar la música a sectors de la societat amb accés limitat (centres d’atenció a la tercera edat, centres de persones amb discapacitat o centres penitenciaris), l’OCIM desenvolupa projectes de caire social. En els darrers anys, obre fronteres amb produccions a Catalunya i a les altres illes de l’arxipèlag Balear.

 

PROGRAMA

CRIDA!

JOSEPH MARTIN KRAUS (1756-1792)

Simfonia en do menor VB 142 (1783)

I. Larghetto – Allegro

II. Andante

III. Allegro assai

FRANZ SCHUBERT (1797-1828)

Rondó en la major per a violí i cordes D.438 (1816)

Joel Bardolet, volí solista

JOSEPH HAYDN (1732-1809)

Simfonia núm. 44 en mi menor “Trauer” (“Tràgica”) Hob. I:44 (1772)

I. Allegro con brio

II. Minuet – Trio

III. Adagio