Pablo Sainz Villegas, guitarra

PABLO SAIZ VILLEGAS, guitarra

Des del seu debut amb l’Orquestra Filharmònica de Nova York sota la batuta de Rafael Frühbeck de Burgos en el Avery Fisher Hall del Lincoln Center, ha tocat en més de 40 països i amb orquestres com l’Orquestra Filharmònica d’Israel, Orquestra Simfònica de San Francisco, l’Orquestra Tonhalle de Zurich, l’Orquestra Nacional d’Espanya i en teatres com el Tchaikovsky Concert Hall a Moscou, el Musikverein a Viena, el Concertgebouw d’Amsterdam, el Centre Nacional de les Arts de Pequín i el Suntory Hall de Tòquio entre molts altres, convertint-se així en el “ambaixador global de la guitarra espanyola” (Billboard Magazine).

Plácido Domingo l’ha descrit com “El mestre de la guitarra espanyola” i amb ell ha tingut el privilegi de gravar a duo l’àlbum “Volver” per al segell discogràfic SONY, així com de participar en l’homenatge celebrat en el seu honor en l’estadi Santiago Bernabéu de Madrid per a més de 85.000 persones i en un concert sobre un escenari flotant en el riu Amazones televisat per a milions d’espectadors en el món. La interpretació de la cançó “Yo vendo unos ojos negros” a duo amb Plácido Domingo en l’estadi Nacional de Santiago de Xile per a 45.000 espectadors cantant a l’uníson i acompanyats per la seva guitarra és un dels moments que recorda amb més emoció.

Pablo Sáinz Villegas creu en el poder de la música per a inspirar a tots els éssers humans i ha gaudit de concerts multitudinaris per a desenes de milers de persones en el Grant Park de Chicago, la Praça do Comércio de Lisboa o l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles al Hollywood Bowl de Los Angeles.

L’èxit del seu Concert d’Aranjuez del Mestre Joaquín Rodrigo es tradueix en repetides invitacions de directors com Miguel Harth-Bedoya, Alexander Shelley, Richard Egarr, Juanjo Mena i Alosa de la Parra. El seu enregistrament en viu amb l’Orquestra de Ràdio i Televisió d’Espanya i el director Carlos Kalmar té més de 16 milions de visualitzacions en Youtube i és considerada com una de les millors interpretacions en viu mai realitzada.

Per a la temporada 2020/21 Pablo Sáinz-Villegas ha tocat el Concert d’Aranjuez amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín i el seu director titular Kirill Pretrenko els dies 29, 30 i 31 de desembre de 2020 amb motiu del concert d’Any Nou que ha sigut retransmès a Europa pel canal de televisió ART i en viu en cinemes d’Alemanya. L’últim guitarrista que va tocar amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín en la Philharmonie va ser el Mestre Narcisco Yepes el 1983.

PROGRAMA CONCERT

Alma de Guitarra

Siente la pasión desenfrenada de Pablo Sáinz-Villegas y disfruta de este emocionante viaje a través de las piezas más emblemáticas escritas para el instrumento. Las seis cuerdas de Pablo te llevarán a lo más profundo de tu ser con melodías románticas y piezas de un virtuosismo apasionado. Déjate sorprender y disfruta de la guitarra como nunca antes lo habías hecho. Bienvenido.

ENRIQUE GRANADOS (1867-1916)

Danza Española n. 5 (Andaluza) Op. 37

Danza Española n. 10 (Danza Melancólica) Op. 37

FRANCISCO TÁRREGA (1852-1909)

Capricho Árabe

Lágrima

Adelita

Recuerdos de la Alhambra

 ISAAC ALBÉNIZ (1860-1909)

Torre Bermeja – Piezas Características Op. 92

Mallorca (Barcarola) Op. 202

Asturias (Leyenda) – Suite Española Op. 4

 

Podeu comprar entrades per aquest concert aquí.