Quintet Frontela & Ivet Frontela, quintet de vent i piano

QUINTET FRONTELA & IVET FRONTELA

2 AGOST 2021

21:00 CLAUSTRE DEL SEMINARI

 

Quintet Frontela

Pere Sansó, flauta

Vicent Salvador, oboè

Àlex Villanueva, clarinet

Maria Servera, trompa

Josep Casadellà, fagot

Ivet Frontela, piano

 

 

Des de la seva formació a l’ESMUC l’any 2008, el Quintet Frontela ha estat guanyador de concursos importants com el Vè Concurs de Música de Cambra Higini Anglès de la Diputació de Tarragona (2009) o el Concurso Permanente de Jóvenes Intérpretes de Juventudes Musicales de España, celebrat a Bilbao al novembre del mateix any. També han estat guardonats al XIVè Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau de Barcelona i al XXVè Premi de Música Ciutat de Manresa. Han rebut mestratge de l’oboista i professora de l’ESMUC Dolors Chiralt, com també consells d’altres personalitats del món de la música clàssica com Joan Enric Lluna, Vicens Prats, Lorenzo Coppola, Charles Tunnell, David B. Thompson, José Vicente Castelló, Enrique Sánchez, Ali Groen i Salvador Brotons.

 

Ivet Frontela

Va néixer a l’Havana, Cuba, on va rebre la seva formació musical a l’Institut Superior d’Art de Cuba. Aviat es va reconèixer el seu destacat talent musical i, posteriorment, Ivet va rebre nombrosos primers premis en concursos nacionals i internacionals de piano. El 1995, Ivet Frontela es va convertir en professora de piano i història del piano a l’Institut Superior d’Art de Cuba, a l’Escola Nacional d’Arts i al Conservatori Amadeo Roldán de l’Havana.

Ivet Frontela ara viu i treballa a Barcelona, ​​on segueix una intensa carrera com a solista, acompanyant i educadora musical. El seu ampli repertori inclou J.S. Bach, Beethoven, Brahms, Ravel, Chopin, Rachmaninov, Schumann, Villalobos i Ginastera, a més de la música de nombrosos compositors llatinoamericans i cubans. Com a intèrpret i conferenciant ha viatjat molt per Europa i Amèrica del Sud.

El seu profund coneixement de les diferents característiques i elements estilístics de la música, així com la seva devoció a la recerca profunda d’una interpretació natural, sempre són evidents en les seves interpretacions.

 

Programa

Jean Françaix (1912-1997)

Quintette à vent n. 1 (1948)

 1. Andante tranquillo – Allegro assai

 2. Presto – Trio

 3. Tema e variazioni. Andante

 4. Tempo di marcia francese

Claude Debussy (1862-1918)

Clair de lune” de Suite bergamasque CD82 (1890-1905)

Maurice Ravel (1875-1937)

Sonatine M.40 (1903-05)

 1. Modéré

 2. Mouvement de minuet

 3. Animé

Jean Françaix (1912-1997)

L’Heure du Berger (1947)

 1. Les Vieux Beaux

 2. Pin-up Girls

 3. Les petits nerveux

Francis Poulenc (1899-1963)

Sextuor FP100 (1932-39)

 1. Allegro vivace

 2. Divertissement. Andantino

 3. Finale. Prestissimo

Podeu comprar les vostres entrades aquí.