Trio Rodin, violí, violoncel i piano

TRIO RODIN

23 AGOST

21:00 CLAUSTRE DEL SEMINARI

 

El Trio Rodin, un dels grups joves amb més projecció del panorama cambrístic actual del nostre país, neix l’any 2011 a la ciutat d’Utrecht (Països Baixos) amb el desig de crear un projecte comú a partir de tres personalitats diverses.

Aclamats per la crítica per la seva força expressiva i la capacitat comunicativa amb el públic, el Trio Rodin és guardonat per unanimitat amb el Primer premi al “XI Concurs de Música de Cambra”Montserrat Alavedra (Terrassa), així com el Premi del jurat al “Storioni Festival Prijs 2013” a Holanda. També han estat reconeguts amb el 2on premi al “III Concurs Internacional de Villalgordo del Júcar” i al “XX Concurs de Música de Cambra Josep Mirabent i Magrans” (Sitges). A més han estat guardonats com a finalistes al “X Concurs Internacional d´Arnuero” i al “XXIII Concurs de Música de Cambra Paper de Música de Capellades”. Recentment acaben de rebre el Premi del públic al concurs Internacional “Who’s next” de música de cambra a Almere (Holanda).

El seu programa abarca un gran ventall d’estils i èpoques, des del classicisme fins la música actual. L’interés per la música dels nostres dies els ha portat a ser destinataris de vàries obres dedicades per part de joves compositors. Tot això gràcies al projecte “Call for composers”. A part de rebre consells de grans professionals del món musical, han realitzat un màster amb el Trio di Parma a la “Scuola Superiore Internazionale di Musica di Camera del Trio di Trieste” a Itàlia.

Pel què fa a la seva activitat concertística, el Trio Rodin ha actuat a les millors sales europees (“Concertgebouw” d`Amsterdam, el Palau de la Música de València, l’ “Auditorio Nacional” de Madrid, el Palau de la Música Catalana), i als festivals més reconeguts com el “Grachtenfestival” (Amsterdam), “Festival de Música de Cámara de Monteleón” (Espanya), Festivals de Música de Kilkenny, Galway, Wexford (Irlanda), “Gaudeamus Muziekweek” (Utrecht), “Otoño Musical Soriano”, el “Festival de Música española de Cádiz”, el “Musika-Música” de Bilbao… Els seus concerts han estat retransmesos en vàries ocasions per la “Radio Nacional de España” (RNE), “Catalunya Música”, “France Musique” França, “Radio4” (Holanda), “WDR” (Alemanya) així com per la “RAI” italiana.

El seu recent debut discogràfic amb el segell italià OnClassical (“Enrique Granados: Chamber music with piano”) segueix cultivant excel.lents crítiques. Ha estat econegut com un dels millors treballs de la temporada per la reconeguda discogràfica NAXOS i ha estat reconegut amb la Medalla d’Or als “Global Music Awards” als Estats Units. A més a més va estar nominat com a millor disc de clàssica als premis Enderrock.

El Trio Rodin ha estat seleccionat com a millor proposta de música de cambra al circuit Festclásica així com inclosa dins el catàleg “Excenario” del Ministeri de Cultura d’Espanya.

 

CARLES PUIG

Neix a Tossa de Mar el 1981, on inicia els estudis musicals a l’edat de 6 anys rebent classes de violí i de piano amb la professora Dolors Brufau. Segueix la seva formació al conservatori de Girona, on cursa el grau mig de violí amb Maria Victòria Fernández. Allà descobreix el mòn de l’orquestra sota la batuta de Lluís Caballeria.

Més endavant es trasllada al Conservatori del Liceu de Barcelona, on cursarà el grau superior, un postgrau i el títol superior de música de cambra sota el els consells del Mestre Gonçal Comellas. Posteriorment s’instal.la a Utrecht (Hol.landa) per cursar un Bachelor i un màster amb Chris Duindam i Kees Hulsmann.Ha rebut classes magistrals de Philip Naegele, Boris Belkin, Joyce Tan, Lis Perry, Anna Baget, Isabel Vilà, i de música de cambra a càrrec dels membres del Quartet Casals, Utrecht string quartet, Corrado Bolsi, Indira Koch, Alan Weiss, Trio di Parma, Storioni Trio…. En el camp del violí barroc segueix rebent consells de la violinista Antoinette Lohmann i actua en diferents ensembles holandesos.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, “Joven Orquestra Nacional de España”, Orquestra de cambra de Rotterdam i ha col.laborat també amb altres formacions, entre elles l’Orquestra de Cadaqués, Giorquestra, Camera Musicae, Orquestra de la Comunitat de Madrid…

Desde l’any 2011 és membre fundador del Trio Rodin.

 

ESTHER GARCÍA

Neix a Madrid el 1988, on comença els seus estudis de violoncel als 7 anys amb el professor Fanica Sandu. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional de Música Joaquín Turina rebent lliçons de Jose Miguel Gómez.

Als 16 anys entra al Conservatori Superior de Música de Madrid obtinguent el primer lloc en la prova ordinària. Obté el Títol Superior de cello als quatre anys amb el professor Iagoba Fanlo.

L’any 2009 es trasllada a Holanda per ampliar els seus estudis cursant un Màster de Música de cambra al Conservatori Superior d’Utrecht amb la professora Timora Rosler i Martijn Vink. Ha rebut classes magistrals de cellistes com Stefan Poppov, Christofer Coin, Jens Peter Maintz, Marius Diaz, Asier Polo, Michael Dmochovsky, Paulo Gaio, Dimitri Ferchman i Steven Isserlis.

Durant els últims anys ha format part d’orquestres com a la JOCMA (Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid), la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’ Espanya), la OJI (Orquestra Jove Iberoamericana), Orkestakademie d’Anvers i l’orquestra sinfònica Verum, tocant sota la batuta de directors com A. Ros Marbà, Pablo González, Miguel Romea, Yuri Nasuskin, Lütz Kholer, Christian Zcharias i Gustavo Dudamel.

Toca amb un cello de Hendrik Woldring construit el 2006 a Groningen.

 

JORGE MENGOTTI

Nascut a Madrid l’any 1984, comença els seus estudis musicals als 6 anys al Conservatori Professional de Música d’Amaniel amb la professora Carmen Manzano, on obté el títol de grau mitjà.

Posteriorment rep classes de la pianista russa Nino Kereselidze durant dos anys a l’escola de música Katarina Gurska. Paral.lelament compagina els estudis de piano amb l’aprenentatge de violí amb la professora Luda Mesropian durant 8 anys. Obté el títol superior de piano al Conservatori Superior de Música de Salamanca, sota la cátedra d’Eduardo Ponce amb màximes qualificacions. Ha rebut classes magistrals de pianistes de renom com Josep Maria Colom, Ramon Coll, Ludovica Mosca, David Westfall, Frank Wibaut, Ana Guijarro, Elena Orobio, Guillermo González, Ralph Natkemper, Sophia Hase, Kalle Randallu, Elza Kolodin, Klara Wurtz, Sebastián Colombo, Alan Weiss…

Galardonat en diversos concursos, obté el tercer premi en el VIII Certàmen Nacional de piano de la Ciutat de Veguellina de Òrbigo (LLeó) i el segon premi en el Concurs internacional de Musica de Cambra “Ciutat de Vinarós” amb el grup “Quinteto Fugatto”.

El 2009 inicia un màster de tècnica pianistíca al Conservatori d’Utrecht amb el prestigiós pianista Paolo Giacometti.

A part de la seva formació musical, obté la Llicenciatura d´Història de l’Art a la Universitat Complutense de Madrid.

PROGRAMA

FOLK LOVE STORY

ANTONIN DVOŘÁK

Danzas eslavas 

Op.46 No.2 en Mi menor (Dumka)

Op.72 No.2 en Mi menor (Starodávny)

 

JOAQUIN TURINA (arr. Trio Rodin)

5 danzas gitanas 

 1. 1 Zambra
 2. 2 Danza de la seducción
 3. 3 Danza ritual
 4. 4 Generalife
 5. 5  Sacro-Monte 

ARAM KHACHATURIAN

Masquerade drama 

 1. Romanza Vals
 2. Gayane ballet
  1. Canción de cuna
  2. Danza del sable

 

L. BERNSTEIN ( arr. Trio Rodin)

West side story 

Jet song / Something´s coming / Maria / Mambo / Tonight

Cool / One hand, One heart / I feel pretty / Somewhere / Americao

aquí

Podeu comprar entrades per aquest concert aquí.