Helena Ressurreiçao, mezzosoprano Alberto Palacios, piano

DE CUBA AL CABARET

Helena Ressurreiçao, mezzosoprano. Alberto Palacios, piano

La mezzosoprano Helena Ressurreiçao i el pianista Alberto Palacios presenten una recopilació de repertori vocal del segle XX, un segle ric en cultures, novetats i colors. La música de Montsalvatge, Weill i d’un jove Schönberg representa aquests aspectes en variadíssims nivells. Heggie i Bolcom afegeixen dinamisme i frescor a una música que atreu per la seva proximitat, les seves temàtiques i la seva sonoritat, a les audiències d’avui.

Helena neix l’any 1994 a Portugal, inicia els seus estudis de cant amb Maria João Matos i es gradua en el Conservatori del Liceu amb Marisa Roca. En 2017 rep el 1r premi en el 88è Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya i és premiada en el XIII Concurs Internacional de Música de les Corts. Com duo, Alberto i Helena han estat sel·leccionats per AIE per al programa AIEnRuta-Classics. Helena Ressurreiçao, mezzosoprano, i Alberto Palacios, piano, recorren actualment diverses províncies espanyoles en concert, per ciutats com Cadis, Mèrida, Valladolid, etc, a més d’haver passat pels escenaris del Festival de Música de Sant Pere de Rodes i del Caixaforum de Barcelona.

La seva activitat concertística es va estrenar dins de la temporada 2019-20 del projecte “RED DE MÚSICAS” organitzat per Joventuts Musicals d’Espanya, portant-los a oferir recitals per Astúries i Granada. Aquesta formació sorgeix d’un ambient propici, com és el de Màster de Lied Victoria dels Àngels de la ESMUC. Amb la intenció d’arribar més lluny de l’ambient purament acadèmic i de transmetre la seva proposta musical, aquests dos intèrprets s’uneixen per a explorar el ric i oceànic repertori de la cançó, sota la tutela de Francisco Poyato i Assumpta Mateu.

Programa Helena Ressureiçao per descarregar.

Programa

 • Xavier Montsalvatge:
  • Cinco canciones negras
 • Kurt Weill:
  • Je ne t’aime pas
  • Youkali
  • Surabaya Johnny
 • Arnold Schönberg:
  • Brettl-Lieder
  • Galathea
  • Seit ich so viele Weiber sah
 • Jake Heggie:
  • Paper wings
 • William Bolcom:
  • George
  • Amor